Iesūdz tiesā farmācijas gigantu par kontracepcijas tablešu izraisītām veselības problēmām (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shemer, CC BY-NC-ND 2.0

Vācijā kāda sieviete, kas viņasprāt piedzīvojusi dzīvībai bīstamus kontracepcijas tablešu radītus blakus efektus, iesūdzējusi tiesā farmācijas gigantu «Bayer», vēsta «The Local». 

Sūdzības sievietei ir pret «Bayer» ražotajām kontracepcijas tabletēm «Yasminelle» un «Yaz».

Lai izvairītos no garām un dārgām tiesas prāvām, kompānija jau izmaksājusi 1,8 miljardus eiro kompensācijās 10 tūkstošiem sieviešu.

Tagad sieviete vēlas no kompānijas tiesas ceļā piedzīt 200 tūkstošus eiro. Tomēr šī nauda pēc viņas domām «nespēšot pilnībā kompensēt to, ko sievietei nācies piedzīvot».

31 gada vecumā kontracepcijas zāles radījušas problēmas ar plaušām, kā arī samazinājušas iespēju palikt stāvoklī. Sieviete cieš no elpas trūkuma un citiem medicīniskiem traucējumiem, kuru rezultātā viņa nedrīkst celt neko smagu.

2009. gadā sieviete pēkšņi zaudējusi samaņu un viņas sirds apstājusies uz 20 minūtēm. Tolaik mediķi sievietei konstatējuši milzīgus asins recekļus, kas bija radījuši sirdsdarbības traucējumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu