Vīķe-Freiberga pauž neapmierinātību pret Okupācijas muzeja attīstības plāniem (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sociālajā vietnē «Facebook» paudusi neapmierinātību ar Rīgas pilsētas arhitekta Gvido Prinča ieteikumu Rīgas būvvaldei neatbalstīt būvatļaujas izsniegšanu Latvijas Okupācijas muzeja arhitekta Gunāra Birkerta projektētajai piebūvei.

Eksprezidente atzinusi, ka šokējusi «pēkšņā uzmošanās» attiecībā uz atbalstīta projekta neiederēšanos Rīgas vēsturiskajā centrā. Viņa arī vērš uzmanību, ka tajā pašā laikā par atklātu noslēpumu kļuvušas ziņas par «konkrētu arhitektu un konkrētu īpašnieku» plāniem būvēt viesnīcu Strēlnieku laukumā.

«Vai tiešām esam nonākuši tik tālu, ka Latvijas okupācijas skaidrošanu visai pasaulei esam gatavi pārdot par lēcu virumu, par personīgo labumu un peļņu?» vaicāja Vīķe-Freiberga.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz 8.septembrī būvvaldē saņemto negatīvo Rīgas pilsētas arhitekta atzinumu par būvniecības ieceri ēkas pārbūvei Latviešu strēlnieku laukumā 1 un ieteikumu neizsniegt būvatļauju tās realizācijai, attīstītājam bija nepieciešams veikt ieceres risinājumu korekcijas.

Ņemot vērā būvniecības aizkavēšanos, valdība novembra sākumā nolēma, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un tā piebūves - Nākotnes nama - 1.kārtas būvniecības darbu pabeigšanas termiņš ir 2017.gada 30.septembris un 2.kārtas būvniecības darbiem, arī tēlniecības mākslas darbam, pabeigšanas termiņš ir 2018.gada 30.marts.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu