Saziedojot 28 tūkstošus eiro, palīdzēs 9 Latvijas ģimenēm (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 16.decembrī biedrības «Taureņa efekts» preses konferencē tika noteiktas deviņas Latvijas ģimenes, kas neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros saņems finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanai, lai īstenotu sapni par ilgi gaidīto mazuli. Kopējais ziedojumu līdzekļu apmērs 2015.gadā ir 28034 eiro.

«Šodien, preses konferencē pēc nejaušības principa tika noteiktas ģimenes, kas saņems pilnīgi apmaksātu medicīniskās apaugļošanas kursu Klīnikā EGV. Finansiālais atbalsts tiks piešķirts ģimenēm no Rīgas, Jelgavas, Jēkabpils, Kārsavas, Ogres, Stopiņu novada un Ventspils,» informē Laila Vārtukapteine, SIA «ELVI Latvija», kas ir viena no kampaņas galvenajām atbalstītājām, komercdirektore. «Pieteikties kampaņai ģimenes varēja visu gadu, zvanot uz Klīniku EGV vai aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Kopumā 2015.gadā kopumā ir saņemti 75 pieteikumi.»

www.ticibrinumam.lv

«Pašas pieredze un dvēselē «uzsistie puni un rētas» ļauj labāk saprast tās sievietes un viņu vīriešus, kas ir sava ilgi lolotā bērniņa cerībās. Tādēļ uzskatu, ka ar profesionālu psihologu atbalstu varam palīdzēt daudzām ģimenēm atbrīvoties no iekšējā saspringuma un pašu neapzinātām, iekšējām bailēm, kas kavē atvērties tiem vārtiem, pa kuriem pasaulē varētu droši un pārliecināti ienākt viņu bērniņš,» papildina projekta «Tici Brīnumam» autore un divu bērnu mamma Ieva Zaumane, aicinot ziedot uz konta numuru LV37HABA0551034195731 ar norādi «Ziedojums psiholoģiskajam atbalstam.»

«Mūsdienās arvien vairāk pāriem rodas grūtības ieņemt bērniņu, arī Latvijā, par ko liecina pacientu skaita pieaugums mūsu klīnikā un gaidīšanas rinda uz valsts apmaksātajām medicīniskās apaugļošanas procedūrām. Nereti pāri nemeklē risinājumus, pieņemot to par sava veida likteni. Būtiski ir atzīmēt – neauglība nav spriedums, tā ir diagnoze, kas ir ārstējama! Neauglības iemesli ir dažādi, līdz ar to arī ārstēšanās iespējas ir dažādas. Pēc pasaules datiem no visiem konstatētajiem neauglības gadījumiem tikai 3% ir risināmi, izmantojot medicīnisko apaugļošanu, pārējie – medikamentozu vai operatīvu ārstēšanu,» skaidro Klīnikas EGV, kas arī ir viena no galvenajām kampaņas atbalstītājām, ginekoloģe Zane Vītiņa.

«Kampaņas galvenais dzinulis viennozīmīgi ir tās rezultāti! Pateicoties uzņēmumu un cilvēku ziedojumiem, divos gados finansējums pilnīgi apmaksātajam medicīniskās apaugļošanas kursam bija novirzīts 17 ģimenēm, no kurām trijās – Rīgā, Zemgalē un Latgalē – ir sagaidījuši savu ilgi loloto bērniņu; divas ģimenes ir bērniņa gaidībās; vienai ģimenei ir iestājusies bioloģiskā grūtniecība un vēl viena ir medicīniskās apaugļošanas procedūras sagatavošanas posmā,» atzīst L. Vārtukapteine. Ņemot vērā kampaņas pozitīvos rezultātus, labdarības kampaņa turpināsies arī 2016.gadā.

.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu