Latvietes tēlainās fotogrāfijas izpelnījušās ārzemju mediju atzinību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Annija Veldre

Annija Veldre ir fotogrāfe no Latvijas, kuras veidotājās tēlotājmākslas fotogrāfijas pēdējā laikā arvien vairāk tiek publicētas dažādos ārvalstu medijos. Viņa veido sapņainus attēlus, kuros atveido savas konkrētā brīža emocijas un sajūtas.

Fotogrāfe Annija Veldre rada tēlotājmākslas foto un pašportretus, kuros apvieno attēla uzņemšanu un apjomīgu apstrādi. Viņas radītās fotogrāfijas ir spēcīgas un nereālistiskas, taču katra no tām veidota ar domu.

Kā portālam «Apollo» stāsta Annija, viņas darbus no sākuma publicējis portāls «Bored Panda», bet vēlāk atļauju publicēt prasījuši pat ķīniešu mediji. Tālāk viss aizgājis kā pa ķēdīti... Viņas darbi šobrīd publicēti medijos Krievijā, Serbijā, Arābu emirātos, Ķīnā, Ukrainā, Rumānijā, Spānijā un citur, turklāt ar šīm ziņām sociālajos medijos dalās simtiem, iespējams, pat tūkstošiem cilvēku.

Tēlotājmākslas fotogrāfiju uzņemšana šobrīd ir Annijas hobijs, tomēr viņa cer, ka drīzumā šī nodarbe varētu pārvērsties par ko vairāk.

«Mani interesē pētīt saikni starp mani kā cilvēku, mani kā sievieti starp dabu un tās iespējām,» stāsta Annija Veldre.

«Lai arī cik nereālistiski tas citreiz izskatītos... Šī ir kombinācija starp manu spēju sapņot, iztēloties dabas spēku un mani tajā.»

Darbs pie vienas fotogrāfijas apstrādes var aizņemt četras līdz piecas stundas, jo uz vienu foto jāpaskatās vairākas reizes, tā teikt «ar svaigu aci», jo katru reizi gadās manīt kaut ko citu.

«Idejas vienkārši atnāk. Savs prāts ir nemitīgi jātur atvērts, iesprostot sevi stereotipos un domāt, ka tas nav iespējams. Idejas rodas brīdī starp domu pirmajām dzirkstelēm. Viss ir iespējams,» stāsta Annija Veldre.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu