Inese Galante aicina uz gadskārtējo Ziemassvētku prelūdiju (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 19.decembrī, Rīgas Domā notiks gadskārtējais koncerts Ziemassvētku prelūdija ar pasākuma mūzas un iedvesmotājas - lieliskā soprāna Ineses Galantes un viņas uzaicinātu izcilu Latvijas un ārzemju mūziķu piedalīšanos, portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori.

Klausītājus gaida tikšanās ar iemīļotiem Latvijas atskaņotājmāksliniekiem - Inesi Galanti un viņas ilggadējiem skatuves partneriem un draugiem: ērģelnieku Aivaru Kalēju un kontrtenoru Sergeju Jēgeru. Šoreiz svētku koncertu kuplinās spoži ārzemju dziedātāji: harismātiskais amerikāņu tenors Rejs M. Veids-jaunākais (Ray M. Wade, Jr.), kurš, pēc kritiķu domām, Otello lomā pārsteidz ar balss spēku un aizkustina līdz sirds dziļumiem, kā arī baritons no Zviedrijas - Lutando Kave (Luthando Qave). Jaunais mākslinieks jau ir dziedājis galvenās lomas Ņujorkas Metropolitēna operas, Maskavas Lielā teātra un Anglijas Nacionālās operas iestudējumos. Par īpašu Ziemassvētku gaisotni parūpēsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Viens no Ineses Galantes fonda galvenajiem mērķiem ir atbalstīt un popularizēt jaunos talantus. Ineses Galantes talantu konkursa laureāti piedalās visos fonda rīkotajos pasākumos, saņemot goda iespēju muzicēt uz vienas skatuves kopā ar pazīstamiem māksliniekiem. Arī šajā svētku vakarā klausītāji dzirdēs spilgtākos jaunos mūziķus. Viņu vidū: Jānis Bombizo-Fedotovs (vibrafons), kuram konkurss ir sniedzis vēl vairāk radošu iespēju, Sandra Seržāne (vijole), kura pēc konkursa ir ieguvusi perspektīvas balvu – pateicoties Pētera Avena labdarības fonda «Paaudze» un Ineses Galantes fonda sadarbībai, meitenei ir iespēja spēlēt 1940. gadā Itālijā ražotu vijoli. Koncertā piedalīsies arī jaunā uzlecošā zvaigzne Eva Ter-Sarkisova (vijole), un Andrejs Feldmanis-jaunākais (klavieres), kurš savas virtuozitātes un radošā gara dēļ novērtēts arī ārpus konkursa.

Savukārt, jauno un talantīgo baritonu no Zviedrijas Lutando Kave (Luthando Qave) Latvijas klausītājiem būs iespēja dzirdēt, pateicoties Ineses Galantes Fonda ilggadējai sadarbībai ar Zviedrijas Andersa Vola Fondu (Anders Walls Stiftelse).

Koncertu organizē Ineses Galantes fonds sadarbībā ar AS «Olainfarm», VAS «Latvijas dzelzceļš», tirdzniecības centru «Spice» un «Radio Baltkom».

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes tīklā www.bilesuparadize.lv

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu