Eiropas Savienība pagarina Krievijai noteiktās sankcijas (784)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieki piektdien Briselē vienojās par sešiem mēnešiem pagarināt pret Krieviju noteiktās ekonomiskās sankcijas.

Kā pavēstīja diplomāti, sankciju pagarināšanas procedūra noslēgsies pirmdien un par to oficiāli tiks paziņots otrdien. Sankcijas tiks pagarinātas līdz jūlija beigām.

Lēmums par sankciju pagarināšanu pieņemts bez diskusijām. Sankciju tēma arī nefigurēja ceturtdien un piektdien notikušajā ES līderu samitā, lai gan Itālija pagājušajā nedēļā ES vēstnieku sanāksmē bloķēja lēmuma pieņemšanu sankciju jautājumā, aicinot par tām rīkot diskusijas samitā.

Sankciju pagarināšana saistīta ar vērtējumu, ka Minskas vienošanās izpilde šobrīd nav pietiekama un tās izpilde kļūst arvien mazticamāka. Minskas vienošanās īstenošana ir svarīgs nosacījums sankciju atcelšanai.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (784)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu