«Mākslas fotogrāfijas balva 2015» uzvarējis Leonīds Tugaļevs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par konkursa «Mākslas fotogrāfijas balva 2015» uzvarētāju kļuvis Latvijas fotogrāfijas vecmeistars Leonīds Tugaļevs ar darbu «Ilmārs Blumbergs», informēja nekustamā īpašuma kompānija «Latio».

Konkursa uzvaras laurus ieguvusī 2012.gadā uzņemtā fotogrāfija lieliski raksturo Tugaļeva daiļradi - cilvēka portrets melnbaltā fotogrāfijā, šajā darbā atainojot latviešu scenogrāfu un grafiķi Ilmāru Blumbergu. Tugaļevs ieguva arī konkursa rīkotāja, nekustamā īpašuma uzņēmuma «Latio», dāvāto naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Labākie konkursa darbi no 22.decembra līdz 29.janvārim būs apskatāmi nekustamo īpašumu uzņēmuma «Latio» centrālajā birojā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 8. «Latio» ir ne tikai šī konkursa rīkotājs, bet arī ilggadējs Latvijas fotomākslas atbalstītājs.

Konkursā savus darbus iesniedza vairāk nekā 100 autori, bet kopējais žūrijas vērtēšanai nodoto darbu skaits bija vēl lielāks. Prominentā žūrija, kurā darbojās starptautiski atzīti Latvijas fotomākslas meistari - Gunārs Binde, Vilhelms Mihailovskis, Valdis Brauns un Pēteris Jaunzems, pasniedza arī simpātiju balvas.

Žūrijas priekšsēdētāja Gunāra Bindes simpātiju balvu ieguva jaunā fotomāksliniece Spīgana Spektore ar darbu «Rēgi» (2010.gads), bet žūrijas locekļa Valda Brauna simpātiju balvu ieguva Inga Ivanova ar darbu «Seniori» (2012.gads).

Konkursa labākie melnbaltās fotogrāfijas darbi un žūrijas dalībnieku autordarbi tika iekļauti ikgadējā «Latio» izdotajā melnbaltās fotogrāfijas kalendārā. Bez konkursa laureātu Tugaļeva, Spektores un Ivanovas darbiem kalendārā ir iekļauts arī Artūra Kondrāta darbs «Dvēseles tumšā puse» (2014), Andra Apšenieka «Stihija» (2014), Montas Ločmeles «Es esmu» (2015), Ilonas Pulkstenes «Dzīvības koks» (2009) un «Papīrs» (2014), kā arī Daces Voitkevičas «Vēstures ēnas» (2014). «Latio» melnbaltās fotogrāfijas kalendārs tika izdots jau 13.reizi, šogad tā tirāža - 1000 eksemplāri.

«Latio» vairāk nekā desmit gadu rūpējas gan par Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanu un saglabāšanu, gan arī tās attīstību. Uzņēmums veido melnbaltās fotogrāfijas kalendāru, organizē izstādes, atbalsta albumu izdošanu, vēsturisku foto vērtību apzināšanu un saglabāšanu.

Šis nav pirmais fotokonkurss, kuru atbalsta «Latio». Pirms gandrīz desmit gadiem - 2006. un 2007.gadā, atzīmējot latviešu profesionālās fotogrāfijas simtgadi, ar uzņēmuma atbalstu tika aizsākta tradīcija Latvijā rīkot fotogrāfijas gada balvas pasniegšanu. Vērienīgais konkurss tolaik guva lielu atzinību un joprojām tiek pieminēts fotogrāfu vidū.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu