Nepaspēji apskatīt rekonstruēto mākslas muzeju? Izstaigā virtuāli (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vēl pagājušajā nedēļā interesentiem bija iespēja apmeklēt rekonstruēto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, tomēr tiem, kas šajās dienās nepaspēja izstaigāt muzeja telpas vai vienkārši nevēlējās stāvēt garajās rindās, piedāvājam izstaigāt dažas no muzeja telpām virtuāli.

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunots LNMM galvenās ēkas vēsturiskais apjoms, ievērojami paplašinātas telpas – izveidota apakšzemes piebūve un iegūtas jaunas izstāžu platības muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē.

Mērķtiecīga darba rezultātā muzejā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai, radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21. gadsimta muzeju prasībām. Krišjāņa Valdemāra ielas staltais nams – pirmā mākslas muzeja celtne Baltijā un valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – šī gada decembrī atmirdz jaunā spožumā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu