Par «Bite Latvija» māteskompānijas jauno īpašnieku kļūs ASV investīciju fonds (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mobilo sakaru operatora «Bite Latvija» māteskompānijai «Bite Finance International BV» jeb «BITE Group» jau drīzumā būs jauns īpašnieks - ASV privātā kapitāla investīciju fonds «Providence Equity Partners» («Providence»).

Kā liecina paziņojums «Bite Latvija» mājaslapā, šodien pašreizējais «BITE Group» īpašnieks, Londonā bāzētais privātā kapitāla uzņēmums «Mid Europa Partners» («Mid Europa») uzsācis vienošanās procesu arī «Providence» par «BITE Group» pārņemšanu. Darījumu ir paredzēts pabeigt 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Darījuma summa netiek atklāta.

«BITE Group» pieder mobilo sakaru operatori Latvijā - 2005.gadā dibinātā «Bite Latvija» - un Lietuvā - 1995.dibinātā «Bite Lietuva».

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks uzskata, ka īpašnieka maiņa palīdzēs stiprināt esošo ilgtermiņa stratēģiju. «Ar «Mid Europa» atbalstu mēs esam attīstījuši «BITE Group» kā vienu no dinamiskākajiem, kvalitatīvākajiem un uz klientu orientētiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā. Mēs esam pateicīgi «Mid Europa» par uzticību «BITE Group» ilgtermiņa stratēģijai un ar prieku raugāmies uz priekšu, lai vēl vairāk stiprinātu uzņēmumu «Providence» vadībā,» paziņojumā norāda Renčaks.

«Providence» izpilddirektors Karims Tabets norāda, ka jaunais īpašnieks spēs sniegt vērā ņemamu pieredzi, kas iegūta atbalstot mediju un komunikācijas uzņēmumus citās valstīs.

Savukārt «Mid Europa» partnere Mišela Kapioda augsti novertējusi Renčaka paveikto, piesaistot vairāk nekā 1,58 miljonus klientu. «Mēs gribam pateikt lielu paldies «BITE Group» komandai par šo lielisko sniegumu, kā arī vēlam turpināt savu veiksmes stāstu, uzsākot aizraujošu ceļu kopā ar jauno īpašnieku,» uzsver Kapioda.

Kā norādīts paziņojumā, «Providence» pārstāv ieguldījumus vairāk nekā 40 miljardu ASV dolāru apmērā un kopš tā dibināšanas 1989.gadā ir atbalstījis vairāk nekā 140 uzņēmumus, tajā skaitā, mediju, komunikāciju, izglītības un informācijas nozarēs.

«Providence» galvenais birojs atrodas Providencē, ASV, tā pārstāvniecības ir arī Ņujorkā, Londonā, Honkongā, Singapūrā un Ņūdeli. Fonds pārstāv tādus uzņēmumus kā «Eircom» Īrijā, «Warner music group» ASV, «Digiturk» Turcijā, «idea Cellular» Indijā, «Ironman», «HSE24», kā arī citus.

Kā ziņots, privāta kapitāla kompānija «Mid Europa» uzņēmumu «BITE Group» no Dānijas telekomunikāciju koncerna TDC nopirka 2007.gada februārī.

Telekomunikāciju uzņēmums SIA «Bite Latvija» dibināts 2005. gadā. SIA «Bite Latvija» pilnībā pieder Lietuvas kompānijai «Bite Lietuva UAB».

SIA «Bite Latvija» pagājušo gadu noslēgusi ar 59,6 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 4,57 miljonu eiro peļņu.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos pieaudzis telekomunikāciju uzņēmuma «Bite» apgrozījums un bruto peļņa. Uzņēmuma pirmo deviņu mēnešu apgrozījums sasniedzis 48,5 miljonus eiro, kas ir par četriem miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajos deviņos mēnešos, kad uzņēmums apgrozīja 44,5 miljonus eiro. «Bite» pirmajos deviņos mēnešos strādājusi ar 11 miljonu eiro peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA), kas ir par 1,9 miljoniem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, kad uzņēmuma bruto peļņa bija 9,1 miljons eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

«Bites» klientu skaits sasniedzis 528 000, bet pērn šajā laikā uzņēmumam bija 500 000 klientu. Klientu skaita pieaugums ļāvis palielināt «Bite» tirgus daļu no 19% līdz 20%.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu