Amerikāņu aktieri apžēlo par pastrādātiem likumpārkāpumiem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kalifornijas štata gubernators Džerijs Brauns ceturtdien simboliski apžēlojis kinoaktieri Robertu Dauniju jaunāko par 90.gados pastrādātiem likumpārkāpumiem – narkotiku un ieroču glabāšanu.

Daunija jaunākā sodāmība netiks dzēsta, taču viņš tagad varēs būt zvērinātais tiesā.

Brauns uzslavēja Daunija jaunākā «labo uzvedību» pēc iznākšanas no cietuma pirms vairāk nekā 15 gadiem. Aktieris daudzus gadus cīnījās ar atkarību no narkotikām, taču kopš tā laika viņam izdevies atjaunot karjeru un kļūt par vienu no visvairāk pelnošajiem Holivudas aktieriem.

1996.gadā Dauniju jaunāko aizturēja ceļu policija. Pie viņa tika atrasts paslēpts ierocis un narkotikas. Daunijs tiesā ne atzina, nedz arī noliedza vainu apsūdzībās par kokaīna glabāšanu, paslēpta ieroča vadāšanu automašīnā un heroīna lietošanu. Daunijs jaunākais cietumā pavadīja vienu gadu un trīs mēnešus. 2002.gadā beidzās viņa pārbaudes laiks, kas vairakkārt tika pagarināts par tā nosacījuma pārkāpšanu.

Daunijs jaunākais tika nominēts «Oskara» balvai par lomu 2008.gada komēdijā «Tropic Thunder». Viņš spēlēja novecot sākušu spriedzes filmu zvaigzni, kurš cenšas atjaunot savu karjeru. Tolaik aktieris tēls «bēdīgā kārtā balstīts uz manu nožēlojamo personību».

Oktobrī Daunijs jaunākais ieguva Losandželosas tiesas orderi. Tajā teikts, ka «kopš cietumsoda izciešanas viņš dzīvojis godīgu un pareizu dzīvi, parādījis augstu morāli un izturējis kā likumus respektējošs pilsonis».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu