Mūzikas nams «Daile» gadu noslēgs ar iestudējumu «Vēstule draugam» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas namā «Daile» 31.decembrī plkst.12 būs skatāms iestudējums «Vēstule draugam», informēja mūzikas nama «Daile» pārstāve Anita Lūsēna.

Iestudējumā dzejnieku Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša saraksti, kā arī abu dzejnieku dzejas rindas un ierakstus no Ziedoņa kancelejas grāmatām izspēlēs aktieri Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, savukārt iestudējuma muzikālās partitūras veidojis un atskaņos Jēkabs Nīmanis.

Vēstules ir humora un ironijas pilns padomju laika tēlojums. Tas izpaužas ne tikai tekstā, bet reizēm arī noformējumā, kad vēstules tiek rakstītas, piemēram, uz veidlapām ar attiecīgiem padomju laika rekvizītiem.

Vēstules abu dzejnieku starpā bija trāpīgas un parāda abu dzejnieku precīzo jušanu vienam par otru - kā viņi abi viens otru ir sapratuši, kā viņi abi ir viens otru izjutuši. Tās ataino abu dzejnieku vientulību, lielas personības vientulību, zināmā mērā pat smeldzi. Vēstulēs abpusēji bieži izskan vārdi par to, cik reti iznāk satikties, kā viņi mēnešiem ilgi viens no otra pazūd, tajā pat laikā parādot arī to brālību, kas starp abiem pastāvēja.

Ņemot vērā to, ka izrādes norises laiks ir svētku dienā, mūzikas nams «Daile» izrādes apmeklētājus sveiks ar glāzi dzirkstoša vīna.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu