Maskava pieprasa Turcijai aizturēt nemiernieku, kas nogalinājis krievu pilotu (113)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maskava trešdien pieprasījusi Ankarai aizturēt sīriešu nemiernieku, kas esot nogalinājis Turcijas notriektās Krievijas kara lidmašīnas pilotu.

«Mēs pieprasām Turcijas varasiestādēm spert nekavējošus soļus, lai aizturētu Alparslanu Čeliku un viņa līdzdalībniekus un sauktu tos tiesas priekšā par krievu lidotāja slepkavību,» teikts Ārlietu ministrijas pārstāves Marijas Zaharovas izplatītajā paziņojumā.

Laikrakstā «Hurriyet» svētdien publicētajā intervijā turkmēņu nemiernieks Čeliks, kas ir arī Turcijas pilsonis, paziņoja, ka viņa sirdsapziņu nespēj satraukt tāda cilvēka liktenis, «kurš katru dienu met bumbas uz turkmēņu civilistiem».

«Atriebība ir visdabiskākās tiesības,» uzsvēra Čeliks, lai gan no tiešas atbildības uzņemšanās par pilota nogalināšanu viņš intervijā atturējās.

Zaharova norādīja, ka Čelika izteikumu publicēšana vienā no ietekmīgākajiem Turcijas laikrakstiem ir Maskavu nepatīkami pārsteigusi. Viņa apsūdzēja izdevumu, kas tas kļuvis par «platformu, kur teroristi un slepkavas dižojas ar saviem noziegumiem un izplata naidu pret Krieviju un krievu tautu».

Zaharova uzsvēra, ka Čelika izteikumi klasificējami kā viņa atdzīšanās «tiešā saistībā ar krievu pilota slepkavību».

Savukārt Ankara apsūdzējusi Krieviju par «etniskajām tīrīšanām» Sīrijā, kas vērstas pret turkmēņiem un sunnītiem, kuri iestājas pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu