Straujuma: «Arvien sakārtotāka kļūs mūsu Latvija un mūsu cilvēkiem sakārtotākas dzīves» (456)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas iedzīvotāju dzīve nākotnē kļūs arvien sakārtotāka, valsts kārtība un tradīcijas tiks saglabātas, neskatoties uz citu kultūru ienākšanu, un valsts kļūs arvien tiesiskāka, Vecgada vakara uzrunā Latvijas iedzīvotājiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kur pirms nepilna mēneša paziņoja par demisiju un atbildīgajā amatā aizvada pēdējās nedēļas.

«Arvien sakārtotāka kļūs mūsu Latvija un mūsu cilvēkiem sakārtotākas dzīves. To izdarīsim mēs paši soli pa solim. Mēs nezaudēsim savu pašcieņu un savu pašapziņu. Mēs būsim lepni par savu valsti. Mēs pastāvēsim par savu kārtību, un mēs stiprināsim savas kultūras vērtības, cienot citu kultūru. Mēs pastāvēsim par savām tradīcijām un par jaunradi zinātnē, ekonomikā un mākslā,» uzrunā sacīja politiķe.

«Mēs pastāvēsim par arvien tiesiskāku valsti, par labestību pret savu tuvāko un līdzcietību pret vājāko. Par stingrību pret nekārtību cēlājiem un drošības kaitinātājiem. Par demokrātiju, kas nepārvēršas anarhijā,» turpināja Straujuma, «par mūsu Latviju, par mūsu talantīgajiem jauniešiem! Par dedzīgu tuvākā mīlestību, ciešu apņemšanos un atbildīgu darbu! Un par katru, kurš šovakar jūtas apmīļots vai gluži vientuļš, es izsaku savu Jaunā gada vēlējumu. Lai jums katram miers un ticība, labestība un nelokāmība, stalta stāja un uzņēmīga, droša sirds.»

Pēc Straujumas vārdiem, Latvijas robežu pievārtē ir spēki, kas dara visu iespējamo, lai Eiropā un pasaulē veicinātu nedrošību un jukas. «Gluži kā selekcionāri, kas selekcionē augus, šie spēki mēģina uzziedināt arvien jaunus naida ziedus,» sacīja politiķe, «visu mūsu interesēs ir Šengenas zonas saglabāšana Eiropā. Mums nav vajadzīgas jauna dalījuma līnijas. Es esmu droša, ka Eiropa pārvarēs savu apmulsuma brīdi un kļūs vēl stiprāka.»

Straujuma paziņoja, ka atstāj amatu ar padarīta darba sajūtu, un lielu savas runas daļu veltīja tam, lai pateiktos saviem sadarbības partneriem. «Pārliecināti varu teikt - Latvija ir stabila valsts ar vienu no augošākajām ekonomikām Eiropā. Esam mazinājuši sociālās nevienlīdzības plaisu. Ir rasts lielāks atbalsts ģimenēm ar bērniem. Lielāki līdzekļi veltīti mūsu drošībai, izglītībai un veselībai. Pakalpojumi kļuvuši vieglāk pieejami. Pirmo reizi ir samazinājusies cena par elektrību. Esam sākuši pensiju indeksāciju. Ar augstākās izcilības zīmi ir noturēta pirmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.»

«Vēlos pateikties visiem pašvaldību vadītājiem par dinamisko sadarbību un arī ikvienam iedzīvotājam, ko esmu satikusi dažādās Latvijas vietās, par atbalstu, ierosinājumiem un labdabīgo kritiku. Paldies saku arī mūsu sabiedrotajiem, kas ar savu klātbūtni palīdz gādāt par drošību Latvijā,» teica politiķe.

Savukārt topošajai valdībai Straujuma vēlēja daudz izturības. «Iekšlietu un aizsardzības sistēmām ir pilnvērtīgi jāsadarbojas, lai palielinātā budžeta līdzekļi nākamajā gadā tiktu gudri un tālredzīgi izmantoti gan ārējās robežas, gan valsts iekšējās drošības stiprināšanā. Tāpat novēlu lielu apņemšanos izpildīt pēdējos mājasdarbus, lai nākamgad pievienotos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai, kas nozīmēs ceļu uz veselīgu ekonomiku un sakārtotu valsti. Tas nozīmēs dalību attīstīto valstu pulkā. Jāturpina maksātnespējas jautājumu sakārtošana, veicinot pievilcīgu vidi jaunām investīcijām. Jāturpina darbs pie ilgtspējīgas nodokļu politikas. Tāpat novēlu, lai nevienam parlamentārietim nenodreb roka, balsojot par valdības rosināto gāzes tirgus liberalizāciju. Nākamajai valdībai novēlu turpināt iesākto un novirzīt dažus procentus no sociālā nodokļa veselības aprūpei, kas dotu turpat 100 miljonu papildinājumu,» nākamās valdības darāmos darbus uzskaitīja aizejošā premjerministre.

Straujuma savu runu teica Ministru kabineta sēžu zālē, fonā pie valdības darba galda sēžot jauniešiem. «Pie mums Latvijā ir noticis Jaunā gada brīnums - kā jūs aiz manis redzat, mums ir jauna valdība,» jokoja Straujuma, «nopietni runājot, tie, kas šobrīd sēž ministru krēslos, ir Latvijas simtgades jaunieši. Šie jaunie cilvēki aktīvi darbojas un iekustina sev līdzīgos visā Latvijā uz labiem darbiem. (...) Jau šodien viņi ir uzņēmīgi un krietni savas zemes patrioti. Un es zinu, ka kāds no viņiem dienās kļūs par ministru vai Ministru prezidentu.»

Komentāri (456)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu