«Iededz gaismu» turpinās ar koncertiem «Lielajā dzintarā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertcikls «Iededz gaismu» 2016.gadā turpināsies ar trim koncertiem «Lielā dzintara» kamerzālē, portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori. Pirmais, kas notiks 10.janvārī, būs koncerts «Orlando teiksmainā dzīve» ar Sergeju Jēgeru (kontrtenors), Jolanti Strikaiti-Lapiņu (soprāns) un Baroka kameransambli.

10.janvārī, pulksten 18.30 koncertzāles «Lielais dzintars» kamerzālē izskanēs aizraujošs koncertuzvedums «Orlando teiksmainā dzīve» par 18.gadsimta Venēciju un tās neparasto dziedoni Orlando. Koncertā piedalīsies visā pasaulē atzītais latviešu kontrtenors Sergejs Jēgers, kurš līdz ar mācībām Latvijas Mūzikas akadēmijā meistarību papildinājis arī Šveicē senās mūzikas akadēmijā Schola Cantorum Basiliensis pie profesora Andreasa Šolla. Paralēli mūzikas karjerai 2009.gadā Jēgers kļuvis par docētāju Latvijas Mūzikas akadēmijas senās mūzikas klasē un vokālajā nodaļā. Šajā koncertā baroka mūziku viņš izpildīs kopā ar soprāni Jolantu Strikaiti-Lapiņu.

Jolanta Strikaite-Lapiņa ir pavisam nesen ieguvusi maģistra grādu operdziedāšanā Latvijas Mūzikas akadēmijā profesores Anitas Garančas un Kristīnes Gailītes klasē, pašlaik viņa aktīvi muzicē un piedalās dažādos projektos. Jolanta Stirkaite-Lapiņa ir uzstājusies kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķsetri, piedalījusies Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādēs, taču liepājniekiem, iespējams, viņa drīzāk pazīstama ar savu dalību dažādās muzikālās izrādēs, tostarp Liepājas teātra izrādē «Vestsaidas stāsts», atveidojot Marijas lomu, vai rudenī notikušā XIV Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla noslēguma koncertā, kurā viņa uzstājās kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti un saksofonistu Arti Sīmani.

Abus solistus koncertā pavadīs Baroka kameransamblis ar Agnesi Kanniņu-Liepiņu (baroka vijole), Jāni Stafecki (kontrabass) un Vladimiru Kudrinu (ģitāra). Programmā dzirdēsim skaistāko no Antonio Vivaldi (1678-1741), Klaudio Monteverdi (1567-1643), Georga Frīdriha Hendeļa (1685-1759), Džulio Kačīni (1551-1618) un Antonio Loti (1667-1740) mūzikas. «Orlando teiksmainā dzīve» ir aizraujoša muzikāla novele par Venēciju 18.gadsimtā, kur stāsta centrā ir neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Vokālisti ar kontrtenora balsi ir liels retums, tāpēc, piemēram, 17.gadsimtā, lai kompensētu to trūkumu, praktizēja medicīnisku iejaukšanos, radot solistus-kastrātus. Vai tāds ir arī koncerta varonis Orlando, klausītājiem pastāstīs «Latvijas koncertu» producente un viena no Senās mūzikas festivāla veidotājām Karina Bērziņa, kas 10.janvāra koncertā iejutīsies stāstnieces lomā.

Tālāk koncertcikls turpināsies 23.janvārī koncertā «Dziedinošais lietus» ar Rīgas saksofonu kvartetu un soprāni Kristīni Gailīti un 13.februārī Dita Barona, Beata Zariņa-Blaščinska un Līna Andrejeva «Liepājas trio 15 gadu jubilejas koncertā».

Koncertciklu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas dome, Liepājas Kultūras pārvalde. Koncerti rīkoti sadarbībā ar koncertzāli «Lielais dzintars».

Biļetes uz «Iededz gaismu» koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu