Valmieras teātrī top Maksima Gorkija «Zikovi» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

22.janvārī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Feliksa Deiča jauniestudējums Maksima Gorkija lugai «Zikovi». Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Ieva Veita, bet galvenajās lomās Tālivaldis Lasmanis un Elīna Vāne.

Pēc 2013.gadā veiksmīgi iestudētās Maksima Gorkija «Dzimtas» (Vasa Žeļeznova) režisors Felikss Deičs atkal ir atgriezies pie krievu rakstnieka un dramaturga daiļrades, šoreiz ar Maksima Gorkija visretāk iestudēto un čehoviskāko darbu – «Zikovi». Valmieras teātrim šis būs otrais «Zikovu» iestudējums. Pirmo reizi to šeit iestudēja O.Kroders 1968.gadā.

Pats režisors topošo jauniestudējumu nodēvējis: stāsts par nepieaugušiem bērniem 2 daļās, tam pretstatot jautājumu: ko tas vispār nozīmē – būt pieaugušam savās, savu tuvāko un sabiedrības acīs? Luga tiek sarakstīta 20.gs sākumā (1912.gadā), un Zikovu dzimtas stāsts risinās laikā, kad visa krievu sabiedrība sirgst ar dziļu depresiju, kas nav ne mazāk aktuāli arī šodienas notikumu kontekstā.

Pārējās lomās: Rūta Dišlere, Rihards Jakovels, Ivo Martinsons, Oskars Morozovs, Arnolds Osis, Inese Ramute, Imants Strads.

Tuvākās izrādes: 23., 24.janvārī un 9., 23.februārī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu