Politiķis Ņemcovs varējis izbēgt no nāves (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavībā apsūdzētie veikuši divus nesekmīgus uzbrukumus politiķim un arī pagājušā gada 27. februārī viņš varējis izbēgt no nāves, vēsta «RBK» atsaucoties uz «Rosblat». 

Apsūdzētie Zaurs Dadajevs un Anzors Gubaševs laikā no 7. janvāra līdz 27. februārim divas reizes mēģinājuši uzbrukt politiķim. Apsūdzētie pastāstījuši, ka galīgais lēmums par politiķa slepkavības izdarīšanu pieņemts 2015. gada 7. janvārī, dienā, kad notika uzbrukums franču satīriskā izdevuma «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē.

«Ņemcovu līdz 27. februārim redzējām trīs reizes. Un arī pa gabalu, ne tādā attālumā, lai veiktu noziegumu,» Gubaševa vārdus citējis medijs.

Dadajevs piebildis, ka viņš divas reizes plānojis nošaut Ņemcovu, taču abas reizes tam patraucējuši apstākļi.

«Bija daudz cilvēku, vēls vakars. Rezultātā neko mēs neizdarījām, atstājām, aizgājām. Vienkārši neuzspējām. Nu, bija daudz tautas,» liecinājis Dadajevs.

Pēc apsūdzēto vārdiem 27. februārī noziegums arī varējis nenotikt, jo viņi ilgu laiku neesot varējuši politiķi atrast un jau domājuši savu «posteni» pamest, tomēr nolēmuši pagaidīt vēl pusstundu.

Pēc kāda laika ieraudzījuši Ņemcovu ar savu pavadoni, taču arī neesot varējuši izlemt, vai izšaut pie Kremļa.

Tajā brīdī, vietā, kur stāvējis politiķis, piebraukusi sniega tīrāmā mašīna, kas varējusi noslāpēt šāviena troksni, līdz ar to, apsūdzētais izšķīries slepkavību veikt.

Jau vēstīts, ka 2015.gada 27.februārī tika nogalināts viens no redzamākajiem Krievijas opozicionāriem Boriss Ņemcovs. Viņa slepkavības lietā ir vairāki aizdomās turamie - Zaurs Dadajevs, Anzors un Šadīds Gubaševi, Hazmats Bahajevs un Tamerlans Eskerhanovs. Tiek uzskatīts, ka slepkava ir tieši Dadajevs, bet pārējie ir palīdzējuši organizēt noziegumu.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu