«Deash» diktē eiropiešu dzīvi: Eksprezidente Vīķe-Freiberga par teroristiem (264)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Teroristiskā organizācija «Islāma valsts» jeb «Daesh» vēlas eiropiešus iebaidīt un uzspiest savu viedokli. Taču eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga intervijā portālam TVNET uzsver, ka eiropiešiem pašiem ir tiesības izvēlēties dzīves stilu un vērtības. Mēs nedrīkstam ļaut teroristiem sevi iebaidīt un mainīt savu dzīves stilu, lai pielāgotos viņu prasībām!

Saistībā ar Parīzes teroraktiem Vīķe-Freiberga uzskata, ka tas ir «Daesh» kārtējais mēģinājums piesaistīt sev uzmanību. Viņi ļoti profesionāli izmanto modernos komunikācijas līdzekļus.

Parīze ir liels centrs un viena no Rietumu civilizācijas ikoniskajām vietām. Tas, ka tika uzbrukts tieši izklaides vietām, varētu būt simboliski izvēlēts, jo ar to teroristi var sūtīt ziņu, ka viņi vēršas pret Rietumu vērtībām, tostarp veidu, kā rietumnieki pavada brīvo laiku.

«Varētu teikt - kāda viņiem daļa, kādu mūziku cilvēki klausās? Bet acīmredzot viņi uzskata, ka viņiem ir tiesības šeit teikt savu vārdu. Tas ir tiešām satraucoši. Vēlme iejaukties tur, kur nav viņu darīšana, un vēlme diktēt un uzspiest savu viedokli un to reklamēt,» politiķe teica, piebilstot, ka ar teroraktiem, kuros nerēķinās ar cilvēku dzīvībām, viņi diemžēl dabū milzīgu reklāmu un uzmanību.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka pareizi rīkojās parīzieši, kas tūlīt pēc teroraktiem sacīja, ka neļaus sevi iebiedēt, jo tas ir teroristu nolūks. Viņi centās nemainīt savu dzīves ritmu un paradumus. Parīzieši nevēlējās, lai teroristi viņiem diktētu dzīvi. Eiropiešiem pašiem ir tiesības izvēlēties dzīves stilu un vērtības.

Mēs nedrīkstam ļaut teroristiem sevi iebaidīt un mainīt savu dzīves stilu, lai pielāgotos viņu prasībām. Mums jāturpina dzīvot tālāk.Drošības dienestiem Eiropā tiek uzlikta liela nasta, un arī aviopasažieriem jāpiecieš lielākas neērtības. Bēdīgi, ka teroristi ir panākuši milzu efektu ar relatīvi mazu ieguldījumu.

Komentāri (264)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu