Āboltiņa: «Vienotība» neatteiksies no SM un varētu pieteikt pretenzijas uz TM (162)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības veidošanas procesā «Vienotība» neatteiksies no Satiksmes ministrijas (SM) un varētu pieteikt pretenzijas arī uz Tieslietu ministriju (TM), tā «LNT Ziņām» sestdien atzina «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa uzskata, ka premjera amata kandidāts varētu tikt nosaukts nākamnedēļ, un, iespējams, kāds risinājums būs otrdien. Tomēr arī pie šāda scenārija Āboltiņa nesola, ka valdības veidošanas process būs viegls, jo cīņa par amatu sadali jau sākusies.

“»Vienotības» vārdā varu teikt, ka mēs neesam teikuši, ka mēs kaut kādā veidā atsakāmies no SM, kategoriski un stingri mēs uzstāsim uz to, kas vēl aizkulisēs virmo, ka mums ir jānomaina ārlietu ministrs,» teica Āboltiņa.

Viņa neredzot ne mazākā pamata nomainīt pašreizējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

«Tieši tāpat es piesaku jau šobrīd, ka tas, ko ir Nacionālā apvienība (NA) ilgstoši nodarījusi tieslietu jomai, sevišķi attiecībā uz maksātnespējas procesu, nav turpināms. Tas vienīgais veids, kas varētu būt, ir, ka «Vienotība» pieteiktu uz to pretenzijas,» norādīja politiķe.

Iepriekš Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji atzinuši, ka pamatā savas atbildības jomas vēlētos saglabāt, taču jautājums cita starpā varētu būt par satiksmes jomu. Līdz šim satiksmes joma bija «Vienotības» pārziņā.

Kā ziņots, Laimdota Straujuma (V) par valdības demisiju paziņoja 7.decembrī. Pirmajās nedēļās partijām nespējot izvirzīt savus premjera kandidātus, inicatīvu šajā procesā uzņēmies Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Komentāri (162)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu