Hermanis nosauc īsto apdraudējumu Eiropai (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Īstais apdraudējums Eiropai ir ne tika daudz arābu imigranti, cik pašu rietumnieku gļēvums, intervijā laikrakstam «Diena» norāda režisors Alvis Hermanis, komentējot masveida seksuālos uzbrukumus sievietēm Ķelnē.

Hermanis uzsver, ka masveida sieviešu pazemojumi bijuši simboliski, jo notikuši pie Ķelnes Doma katedrāles, kas ir viena no Eiropas kristiešu simboliem.

«Visur tiek minēts, arī zināma manipulācija, ka uzbrukumi sievietēm notika pie centrālās dzelzceļa stacijas. Tikpat labi var teikt, ka tas notika pie Doma katedrāles, kas atrodas pie tā paša laukuma. Tas ir simboliski spēcīgāk, ka visa šī sieviešu pazemošana notika pie viena no Eiropas kristiešu simboliem...»

Hermanis tāpat atzīmē, ka «Vācijā ir izveidojusies situācija, ka vairākums domā citādi nekā mediji un Merkeles partija» un īstā informācija jāmeklē sociālajos tīklos, izmantojot dažādus avotus, jo medijiem vairs nevar uzticēties.

Režisors atzīst, ka daudz lielāks drauds Eiropai pašlaik ir tās gļēvums: «Kā mēs zinām, jebkurā zaļumballē vīrieši būtu šo lietu nokārtojuši un savas sievietes aizstāvējuši. Vācijas sabiedrība ir veidota tāda, ka viņu vīrieši vairs negrib aizstāvēt savas sievietes.»

Jau vēstīts, ka Vecgada vakarā Ķelnē notika, pēc visa spriežot, koordinēti masveida seksuāli uzbrukumi sievietēm.

Liecinieki stāstījuši, ka uzbrucēji bijuši «arābiska izskata» jauni vīrieši, kas 20-30 cilvēku grupās ielenkuši upurus, uzbrukuši tiem un vairākos gadījumos aplaupījuši.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu