Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pavasarī piedāvā «Karmenu» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kryziz Bonny, CC BY-SA 2.0

Aprīlī 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls uz Latviju no Spānijas atvedīs Antonio Andrades Flamenko aģentūras izrādi «Karmena», informēja festivāla pārstāve Zane Dzalbe.

Izrāde Manolo Marina horeogrāfijā ar Žorža Bizē mūziku ir Andalūzijas flamenko, kas priecējis dejas cienītājus pasaules labākajos operas namos, koncertzālēs un festivālos.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris klāstīja, ka pēc debijas Vācijas nacionālajā operā Berlīnē Flamenko aģentūras «Karmena» ir guvusi publikas un kritiķu atzinību visā pasaulē.

«Marins ir atzīts par labāko spāņu flamenko horeogrāfu, un šī izrāde - par flamenko vēstnesi pasaulē. Flamenko aģentūra piedāvā izrādi, kas ietver džeza, arābu mūzikas, salsas un flamenko elementus, apvienojot tajā gan tradicionālo, gan radot jaunu flamenko garu. Man ir liels prieks, ka Spānijas mākslinieki ir atsaukušies Baltijas baleta festivāla aicinājumam un mūsu skatītājiem pavasarī būs iespējams vērot šo krāsaino, ļoti spānisko un ugunīgo izrādi,» sacīja Beiris.

Vienīgo «Karmenas» izrādi Rīgā būs iespējams vērot 12.aprīlī, un tā notiks Rīgas Kongresu namā. 13.aprīlī Baltijas baleta festivāls izrādi piedāvās dejas cienītājiem Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti», 15.aprīlī - Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors», bet 16.aprīlī - Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Turpinot festivāla tradīcijas, arī 21.starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma ietvers dažādas mākslas formas un izpildījumus, tādējādi skatītājiem visā Latvijā tiks piedāvātas dejas izrādes, koncerti, vizuālās mākslas izstādes, kino seansi un meistarklases.

21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls «No klasiskas līdz avangardam» norisināsies no 7.aprīļa līdz 7.maijam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu