Āboltiņa dara zināmu «Vienotības» nākamo soli (662)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotība», visticamāk, neatbalstīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātu, šorīt telekanālā LNT paziņoja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

«Negribu teikt «nē» konkrētam kandidātam», tomēr, visticamāk, «Vienotība» teiks «nē», jo to diktē politiskā situācija, kad jebkuru «Vienotības» kandidātu faktiski bez jebkādām diskusijām noraida, sacīja Āboltiņa un atzīmēja, ka ZZS un «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pašlaik sacenšas «Vienotības» nomelnošanas politiskajās sacensībās.

Jautāta, vai partijas savstarpējās sarunās par jaunās valdības veidošanu ir nonākušas strupceļā, Āboltiņa pauda viedokli, ka strupceļš ir vērojams vien politiskajos paziņojumos, ja vien visus partiju paziņojumus «ņem nopietni». Politisko paziņojumu līmenī partijas tiešām esot «sadzinušas sevi kokos», savilkušas «sarkanās līnijas» un izteikušas dažādus ultimātus. Pēc viņas domām, šīs būtu sarunas, kuras risināt pēc tam, kad prezidents būs nominējis kādu premjera amatam.

Āboltiņa vēlēja, lai partijas vispirms runātu par to, «ko mēs darīsim», nevis plēstos par amatiem. Vienosimies vispirms par darbiem, tad skatīsimies, kuri ir piemērotākie cilvēki šo darbu veikšanai, aicināja politiķe. «Tagad nacionālā apvienība ir paziņojusi, ka ministru portfeļu sadalē negrib neko mainīt, ZZS izvirza savas prasības, bet «Vienotībai» kā valdību veidojošajai partijai tad būtu jāpaliek ar to, kas paliek pāri?» retoriski vaicāja Āboltiņa.

Politiķe uzsvēra, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirms jaunā gada uzņēmās valdības vadītāja izraudzīšanās procesa vadību, jo redzēja partiju dažādos ultimātus, tāpēc tagad būtu korekti sagaidīt prezidenta lēmumu, taču tā vietā partijas nāk klajā ar saviem kandidātiem un citu politiķu noraidījumiem. Arī «Vienotībā» esot cilvēki, kuri gribot skriet pa priekšu prezidentam.

Komentāri (662)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu