Foto: Pasaule piemin mūžībā aizgājušo Deividu Boviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Fani sēro par leģendārā mūziķa Deivida Bovija nāvi no viņa dzimtās Londonas līdz pat Ņujorkai, kur viņš dzīvoja.

Vairāk nekā 2000 cilvēku pūlis pirmdien nolika ziedus Londonas Brikstonas rajonā, kur Bovijs piedzima 1947.gadā.

«Es nedomāju, ka pasaulē ir vēl kāds cits mūziķis, kurš vienlaikus var sapulcēt tik daudzas paaudzes,» sacīja 28 gadus vecais Bovija fans Dens Hants. «Kas tāds notiek tikai reizi mūžā. Būtu bijis muļķīgi to palaist garām.»

Fani spēlēja ģitāras un dziedāja Bovija hitu «Space Oddity». Vairāki bija uz sejas uzzīmējuši zibens šautru vai izveidojuši dziedātāja tēlam Aladinam Seinam raksturīgo matu sakārtojumu kliedzoši sarkanā krāsā.

Brikstonas bāros pirmdien skanēja galvenokārt Bovija dziesmas.

Savukārt Ņujorkā fani sapulcējās Soho rajonā pie ēkas, kurā Bovijs dzīvoja. «Es jūtos sagrauta,» sacīja 33 gadus vecā franču karikatūriste Penelope Bago, noliekot ziedus pie Bovija bijušās mājvietas.

Piemiņas vietas tika ierīkotas arī pie Bovija zvaigznes Holivudas slavas alejā Losandželosā un pie mājas Berlīnē, kur Bovijs mitinājās 70.gados.

Berlīnes ierakstu studija «Hansa Studios», kur tapusi dziesma «Heroes» un vēl vairāki citi skaņdarbi, paziņojusi, ka piektdien rīkošot piemiņas pasākumu. Tā varētu būt publiska ballīte ar mūziķu koncertiem. «Domāju, ka viņam tas būtu paticis,» aģentūrai DPA teica pasākuma rīkotāji.

Kā jau ziņots, Bovijs svētdien 69 gadu vecumā zaudējis cīņā ar vēzi.

«Deivids Bovijs šodien mierīgi nomira ģimenes lokā pēc drosmīgas 18 mēnešus garas cīņas ar vēzi. Lai arī daudzi no jums pārdzīvos šo zaudējumu, lūdzu sēru laikā cienīt ģimenes privāto dzīvi,» teikts ziņojumā, kas bija publicēts Bovija sociālajos tīklos.

Mūziķa pēdējais albums «Blackstar» iznāca viņa dzimšanas dienā piektdien, 8.janvārī.

Bovijs pēdējoreiz uzstājās 2006.gadā labdarības koncertā Ņujorkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu