Kūdras izdegušajā tukšumā iekritis ugunsdzēsējs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Talsu novada Valdgales pagastā, veicot ugunsgrēka dzēšanu, arī šodien cietis ugunsdzēsējs, kurš ar vienu kāju iegrimis izdegušās kūdras radītajā tukšumā, kas vizuāli nav pamanāms. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) norāda, ka meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana ir ļoti bīstama, jo kūdra gruzd un deg dziļumā, tādējādi, veidojot tukšumus ar cietu virsmu, kas vizuāli nav redzami, bet uz tām uzkāpjot, cilvēki vai tehnika var iekrist.

Pagājušajā naktī ugunsgrēka dzēšanas vietā pāris vietās degšana notika ar atklātu liesmu, kā arī daudzviet bija gruzdēšana, bet tas notika iekšpus perimetra. Līdzīgi kā iepriekšējās diennaktīs, šodien dzēšanas darbi turpinās no gaisa un uz zemes.

Glābšanas dienests atgādina iedzīvotājiem, ka ugunsgrēka dzēšanas darbu vietā atrasties ir bīstami, tāpēc aicina netuvoties ugunsgrēkam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu