«Facebook» rekordliels skaits ziņu saistībā ar Bovija nāvi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sociālajā tīklā «Facebook» pirmajās 12 stundās pēc ziņām par leģendārā britu rokmūziķa Deivida Bovija nāvi fiksēti vairāk nekā 100 miljoni ziņojumu par dziedātāju.

Boviju sociālajā tīklā pieminējuši 35 miljoni cilvēku, kuru vidū bija «eksbītls» Pols Makartnijs, rokmūziķis Lenijs Kravics un komiķis Rikijs Džervaiss. Visvairāk sēru ziņu nācis no Bovija dzimtās Lielbritānijas, kā arī Austrālijas, Islandes, Īrijas un Jaunzēlandes.

Visvairāk uzmanības guva Bovija oficiālā konta paziņojums par dziedātāja nāvi.

«Vai ikviena radiostacija pasaulē varētu šodien spēlēt tikai Deivida Bovija mūziku? Es domāju, ka pasaule viņam to ir parādā,» teikts britu komiķa Edija Izarda ziņā, kas bija otrais populārākais ar Boviju saistītais «Facebook» ieraksts.

Bovija nāve bija pirmdien bija starp apspriestākajām tēmām tviterī. Acīgi fani pamanījuši, ka Bovijs pirms nāves kļuvis par sekotāju Dieva parodijkontam «TheTweetOfGod».

«Deivids Bovijs bija tāds Dievs, kāds es vienmēr vēlējos būt,» tvītoja «TheTweetOfGod».

Pirmdien mūzikas straumēšanas pakalpojumā «Spotify» Bovija mūzika klausīta 27 reizes vairāk nekā dienu pirms tam.

Kā jau ziņots, Bovijs svētdien 69 gadu vecumā zaudējis cīņā ar vēzi.

«Deivids Bovijs šodien mierīgi nomira ģimenes lokā pēc drosmīgas 18 mēnešus garas cīņas ar vēzi. Lai arī daudzi no jums pārdzīvos šo zaudējumu, lūdzu sēru laikā cienīt ģimenes privāto dzīvi,» teikts ziņojumā, kas bija publicēts Bovija sociālajos tīklos.

Mūziķa pēdējais albums «Blackstar» iznāca viņa dzimšanas dienā piektdien, 8.janvārī.

Bovijs pēdējoreiz uzstājās 2006.gadā labdarības koncertā Ņujorkā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu