Putinam «pietuvināto personu» loks turpinās mainīties, uzskata Jakuņins (117)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam «pietuvināto personu» loks turpinās mainīties, uzskata Krievijas dzelzceļa (RŽD) bijušais vadītājs Vladimirs Jakuņins.

Šādu viedokli Jakuņins pauda intervijā aģentūrai «Bloomberg».

«Tuvāko personu loks turpinās mainīties,» uzskata Jakuņins piebilstot, ka Putinam vēl nepieciešams strādāt, lai izveidotu stabilu valdošo klasi, kāda pastāvēja cariskajā Krievijā.

Tāpat Jakuņins izteicies, ka daudzi tā dēvētās Putina elites pārstāvji pieļauj kļūdu, uzskatot, ka viņu īpašumi un privilēģijas ir neatņemamas tiesības.

Patiesībā viss ir atkarīgs no mainīgā Putina uzskata par to, kas ir labi Krievijai.

«Atcerieties, kas notika ar Borisu Berezovski un Vladimiru Gusinski,» Jakuņins minēja piemērus tam, kas notiek, ja kāds no «Putina loka» cilvēkiem atļaujas pārāk daudz.

Līdz stabilas un valdošās elites izveidošanai Krievijā paies desmitgades, un līdz tam laikam nevienas personas pozīcijas elitē nav uzskatāmas par nesatricināmām, izņemot Putina pozīcijas.

«Centieni noteikt ietekmi pēc tuvuma politiskajiem resursiem ir uzskatāmi par padomju sistēmas pārpalikumu,» uzskata Jakuņins.

Jakuņins RŽD vadītāja amatu pameta pagājušā gada augustā.

Viņa atkāpšanās sākotnēji tika skaidrota ar plāniem kļūt par gubernatoru, tomēr septembra vidū Jakuņins atteicās no viņam piedāvātā Kaļiņingradas gubernatora amata.

Krievijas mediji gan vēlāk vēstīja, ka amatu Jakuņins zaudējis tāpēc, ka viņš lūdzis piešķirt RŽD papildus finansējumu no valsts budžeta.

Par citu viņa atstādināšanas iemeslu tiek minēts fakts, ka Jakuņina dēls iesniedzis pieteikumu Lielbritānijas pilsonības saņemšanai.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu