«Vienotība» vēl nesola atbalstu Kučinskim; opozīcijā palikt nevēlas (198)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Vienotība» pēc valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes vēl nesolīja atbalstu Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētajam premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS), taču pauda gatavību piedalīties valdības veidošanas sarunās.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka šodien frakcijas sēdē uzklausītas visu 23 deputātu domas un viedokļi par palikšanu opozīcijā neesot izskanējuši. Vairākums «Vienotības» frakcijas sliecoties uz darba turpināšanu.

Pati Āboltiņa gan paliek pie viedokļa, ka īsti argumentu atbalstīt tieši ZZS kandidātu Kučinski nav.

Šādos apstākļos pirmdien, 19.janvārī, tiek plānota «Vienotības» kā vienotas frakcijas saruna ar Kučinski, lai uzklausītu viņa viedokli par darāmajiem darbiem un atbildību sadalījumu. Mums ir svarīgi, lai varam īstenot saviem vēlētājiem dotos solījumus, uzsvēra politiķe.

Kučinskis šodien pēc viņa nominēšanas premjera amatam aicināja «Vienotību» nepamest valdošo koalīciju un strādāt viņa vadībā. Viņš arī norādīja, ka aicina «Vienotības» frakciju pirmdien uz sarunām. Viņa lielākā vēlēšanās esot, lai valdību veidotu pašreizējie trīs koalīcijas partneri.

Kučinskis arī apgalvoja, ka jaunveidojamā valdībā nebūs ne kodola, ne arī nāks klāt jauni spēki, lai arī vēl vakar viņš runāja par iespējamu ZZS un VL-TB/LNNK kodolu jaunajā valdībā. Kā norādīja Kučinskis, viņš ir gandarīts par lielo uzticību, ko viņam izteicis prezidents. Šis būšot sākumposms jaunam darbam.

Kā ziņots, Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo «Vienotības» premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Kučinski nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt skaidrojumu, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Kučinski.

Vējonis informēja, ka ir runājis ar daudziem iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kuri izskanējuši «gan publiski, gan ne tik publiski». Viņiem visiem viņš sakot paldies, bet īpaši finanšu ministram Jānim Reiram (V), Valmieras mēram Jānim Baikam un Cēsu mēram Jānim Rozenbergam (V).

Prezidents pateicās arī «Vienotības» premjera amata kandidātam Šadurskim par apņemšanos veidot valdību un aicināja viņu palikt aktīvam Budžeta komisijas vadītājam, sadarbojoties ar jauno valdību.

Tālākajā valdības veidošanas procesā prezidents aicināja partijas būt apdomīgām un enerģiskām.

Vējonis šī gada sākumā tikās ar vairākiem iespējamiem premjera amata kandidātiem, no kuriem vairums atteicās no piedāvājuma. Tāpat viņš vakar Melngalvju namā uzņēma koalīcijas partiju pārstāvjus, kuri izklāstīja savu redzējumu par nākamās valdības darbiem un prioritātēm, tomēr šodien prezidents informēja par izvēlēto kandidātu.

Komentāri (198)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu