«Taharrush»: Arābu «izvarošanas spēle», kas sasniegusi arī Eiropu (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Jaungada nakta masveida uzbrukumiem sievietēm vairākās Eiropas pilsētās, Vācijas Federālās kriminālpolicijas birojs apgalvo, ka arābu «izvarošanas spēle» «Taharrush» ir sasniegusi arī Eiropu, ziņo «Speisa.com», atsaucoties uz Vācijas laikrakstu «Die Welt».

Papildus notikumiem Ķelnē policija informējusi par līdzīgiem incidentiem Berlīnē, Hamburgā, Bīlefeldē, Frankfurtē, Diseldorfā un Štutgartē. Turklāt arī Vīnes un Zalcburgas policija Austrijā un Šveicē sacēlusi trauksmi par tikko ieradušos arābu migrantu masveida uzbrukumiem sievietēm. Arī Zviedrija un Somija Jaungada naktī piedzīvojusi to pašu.

Uzbrukumu smaguma pakāpe svārstās no seksuālas uzmākšanās līdz izvarošanai, apgalvo Vācijas Federālās kriminālpolicijas biroja vadītājs Holgers Munčs (Holger Münch).

«Taharrush» laikā liela arābu vīriešu grupa ieskauj savu upuri, parasti Rietumu sievieti vai sievieti, kura nēsā rietumniecisku apģērbu, un pakļauj viņu seksuālai vardarbībai.

Vīrieši ielenc sievieti apļos. Iekšējā aplī esošie vīrieši viņu aizskar fiziski, nākamajā aplī atrodas skatītāji, bet trešajā aplī esošo uzdevums ir novērst apkārtējo uzmanību no notiekošā.

Ja ir gana daudz vīriešu, tad sieviete tiek «laista pa apli», kamēr cits pēc cita viņai norauj apģērbu un apgrābsta.

Ēģiptē «Taharrush» tiek klasificēta kā «vieglāka seksuāla vardarbība vai grupveida izvarošana» un tika piekopta Ēģiptes revolūcijas (Arābu pavasara) laikā 2011.gadā nemieros Tahrir laukumā. Šajos nemieros ēģiptiešu sievietes un dažos gadījumos ārvalstu žurnālistes tika ielenktas, bieži aizskartas ar seksuālu nolūku un daļēji izģērbtas, kā arī grupveidā izvarotas.

«Taharrush» piemērs videomateriālā. Uzmanību, nepatīkami!

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu