«Carnival Youth» Nīderlandes mūzikas konferencē iegūst divas balvas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Grupa «Carnival Youth» Nīderlandes pilsētā Groningenā notiekošajā mūzikas konferencē/festivālā «Eurosonic Noorderslag 2016» saņēmusi ne tikai «European Border Breakers» («EBBA Award») balvu, bet arī skatītāju simpātiju balvu, informēja biedrības «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports» izpilddirektore Agnese Cimuška.

«Carnival Youth» ir pirmā grupa no Latvijas, kas saņēmusi «EBBA Award».

Apbalvošanas ceremonija norisinājās vakar Eiropas lielākās mūzikas konferences/festivāla «Eurosonic Noorderslag» laikā. «Carnival Youth» skatītāju simpātiju balvu izpelnījās, vairākus mēnešus ilgā balsojumā savācot vislielāko atbalstu un cita starpā pārspējot arī tādus ļoti populārus izpildītājus kā «Years&Years» un Robins Šulcs.

Jau ziņots, ka grupa «Carnival Youth» balvu «EBBA Award» ieguva par sava debijas albuma «No Clouds Allowed» panākumiem.

«EBBA Awards» balvas tiek pasniegtas kopš 2004.gada ar mērķi izcelt perspektīvākos mūziķus no visas Eiropas, kas vislabāk sevi pierādījuši, koncertējot ārpus dzimtenes. Iepriekšējos gados pie balvas tikuši tādi izpildītāji kā Adele, «Mumford&Sons», Džons Ņūmens, kā arī daudzi citi.

Bez latviešiem šogad pie balvas tikusi arī britu grupa «Years&Years» un vācu producents Robins Šulcs, īru dziesminiece SOAK un zviedriete «Seinabo Sey», norvēģu dziedātāja Aurora, beļģu grupa «Oscar and the Wolf», franču «Christine and the Queens», «Kovacs» no Nīderlandes un spānis Alvaro Solers.

Kā ziņots, mūzikas konference/festivāls «Eurosonic Noorderslag 2016» Nīderlandē norisināsies līdz 16.janvārim. Festivālā Latviju pārstāv grupas «Momend», «The Big Bluff» un «Carnival Youth».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu