Ņujorkā bez ceremonijas kremēts leģendārais Deivids Bovijs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Paklausot Bovijai vēlmei, kremācijā nebija klāt ne ģimenes locekļi, ne arī draugi, vēsta britu avīze «Daily Mirror».

Bovija publicists «ne apstiprināja, nedz arī noliedza» ziņas par Bovija kremēšanu, tādējādi izvairoties no publiskas bēru ceremonijas.

Kā jau ziņots, Bovijs svētdien 69 gadu vecumā zaudējis cīņā ar vēzi.

«Deivids Bovijs šodien mierīgi nomira ģimenes lokā pēc drosmīgas 18 mēnešus garas cīņas ar vēzi. Lai arī daudzi no jums pārdzīvos šo zaudējumu, lūdzu sēru laikā cienīt ģimenes privāto dzīvi,» teikts ziņojumā, kas bija publicēts Bovija sociālajos tīklos.

Mūziķa pēdējais albums «Blackstar» iznāca viņa dzimšanas dienā piektdien, 8.janvārī.

Bovija albumu producents Tonijs Viskonti žurnālam «Rolling Stone» atklāja, ka dziedātājs viņam piezvanījis nedēļu pirms nāves. «Tajā vēlīnajā stadijā viņš plānoja «Blackstar» turpinājumu,» sacīja producents.

«Es biju sajūsmā,» atceras Viskonti. «Mēs abi domājām, ka viņam atlikuši vēl vismaz daži mēneši. Tāpēc beigas droši vien pienāca ļoti strauji.»

Viskonti spēlēs Bovijam veltītā memoriālajā koncertā, kas martā notiks «Carnegie Hall» koncertzālē Ņujorkā. Tajā uzstāsies arī dziedātāja Sindija Lopere un grupa «The Roots».

Bovijs pēdējoreiz uzstājās 2006.gadā labdarības koncertā Ņujorkā. Pēdējos dzīves gadus viņš reti parādījās sabiedrībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu