Rasnačs: Āboltiņa ir sevi uzdzinusi kokā, bet viņas lielākā problēma šobrīd ir tikt lejā (133)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Solvita Āboltiņa ir sevi uzdzinusi kokā, bet viņas lielākā problēma šobrīd ir tikt no tā lejā, komentējot «Vienotības» līderes pausto partijas vēlmi mainīt Tieslietu ministrijas (TM) vadību, aģentūrai BNS sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Ar šo apzīmējumu Rasnačs skaidroja Āboltiņas, viņaprāt, «kareivīgo retoriku» pret TM vadību.

TM parlamentārais sekretārs un NA valdes loceklis Jānis Iesalnieks aģentūrai BNS norādīja, ka Āboltiņas paziņojums par vēlmi mainīt TM vadību saistāms ar viņas ambīcijām pretendēt uz amatu Saeimas prezidijā. Līdz ar to pretendente no «Vienotības» uz TM vadītāja krēslu būtu esošā partijas pārstāve Saeimas prezidijā Inese Lībiņa-Egnere.

Arī Rasnačs apstiprināja, ka viņš ir dzirdējis šādu versiju. Tāpat NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš neizslēdza šāda scenārija iespējamību.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēc «Vienotības» valdes un frakcijas kopsēdes partijas līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka partijas sarkanā līnija sarunās par nākamo valdību būs TM vadība. «Šis ir viens no svarīgiem uzstādījumiem, šajā situācijā mēs to gribētu pieskaitīt pie sarkanajām līnijām,» teica Āboltiņa. Viņa apstiprināja, ka pati nepretendēs uz šo ministra portfeli.

Šobrīd TM pārrauga Nacionālā apvienība, kuras vadība jau ir paudusi, ka nevēlas atteikties no šīs ministrijas vadības.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Māri Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

«Vienotība» vēl nav pieņēmusi oficiāli lēmumu par to, vai strādās Kučinska valdībā. Pirmās oficiālās sarunas ar Kučinski «Vienotībai» plānotas pirmdien. Neoficiāla informācija liecina, ka «Vienotība» ir samierinājusies, ka vairs nav «premjerministra partija».

Laimdota Straujuma («Vienotība») par demisijas paziņoja pērn 7.decembrī.

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu