Satīras žurnāls «Charlie Hebdo» atkal asi provocē sabiedrību (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču satīra žurnāls «Charlie Hebdo» jau atkal pievērsis sev mediju uzmanību – šoreiz saistībā ar karikatūru, kas kā norāda kritiķi ir pārāk provokatīva, vēsta «CNN». 

Publikācija liek domāt, ka trīs gadus vecais bēgļu zēns, kurš noslīka un kura līķis pērn 2. septembrī tika izskalots Turcijas kūrortpilsētas Bodrumas pludmalē būtu izaudzis par seksuālu uzbrucēju, līdzīgi par kādiem uzskata tos, kuri gada izskaņā veica seksuālus uzbrukumus Vācijas pilsētā Ķelnē. 

Jaunākajā «Charlie Hebdo» izdevumā publicēta karikatūra, kurā divi vīrieši dzenas pakaļ izbiedētai sievietei, bet klāt rakstīts: «Kas būtu mazais Ailans, kad izaugtu? Par apgrābstītāju Vācijā.»

Klāt pievienota arī noslīkušā zēna fotogrāfija, kurā mirušais puika guļ ar seju ūdenī. 

Jau vēstīts, ka Ķelnē notikuši simtiem seksuālo uzbrukumu, kurus veikuši patvēruma meklētāji. Šie notikumi spilgti kontrastē ar pludmalē izskaloto zēnu, kura fotogrāfija līdz sirds dziļumiem pērn aizkustināja sabiedrību. 

Tagad jaunākā «Charlie Hebdo» karikatūra izraisījusi ļoti plašu viedokļu apmaiņu sociālajos tīklos. Cilvēki steiguši savos «Twitter» kontos nopelt žurnāla karikatūru, kas esot «nepiedodama» un «pretīga».

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu