Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/28/11070570t1h3599.jpg)
Kādreiz kamu uzskatīja par igauņu ēdienu, tagad tā popularitāti atjauno arī Latvijā. Kamu var iejaukt rūgušpienā, pienā, kefīrā vai jogurtā. Ēst sāļu vai ar saldām piedevām, Normunds Baranovskis iesaka kamu vārīt putrā un saputot kā debesmannu.
Nepieciešams:
- Kama miltu maisījums – 50-70 g
- Ogu sula (pēc izvēles) – 200 ml
- Ogas (svaigas vai saldētas) – 200 g
- Jogurts – 400 g
Pagatavošana:
1. Sakarsē sulu un pievieno kama miltus
2. Nedaudz savāra, gluži kā gatavo debesmannu
3. Atdzesē un saputo gaisīgā putrā
4. Pievieno jogurtu un ogas