Mēneša beigās LNOB notiks «Opera un balets kamermūzikā» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) Beletāžas zālē 30.janvārī notiks koncerts «Opera un balets kamermūzikā», kurā piedalīsies pianists Mārtiņš Zilberts, vijolnieks Jurijs Savkins un čellists Ivars Bezprozvanovs, informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

Koncerta pirmajā daļā skanēs dueti, bet otrajā klavieru trio.

Koncertprogrammas pamatā ir operas, baleta un kamermūzikas sintēze. Iedvesma programmas izveidei radās jau 2007.gadā, Maskavas viesizrāžu laikā, kad pirms operas «Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta» izrādes vijolnieks Savkins iegādājās notis Dmitrija Šostakoviča un Grigorija Feigina skaņdarbam «Atmiņas par Mcenskas apriņķa lēdiju Makbetu».

Veidojot koncerta koncepciju, līdztekus tam iekļauti gan operas, gan baleta muzikālajām tēmām veltīti darbi - Ludviga van Bēthovena «Septiņas variācijas čellam un klavierēm par Mocarta operas «Burvju flauta» tēmu», Dmitrija Šostakoviča «Adagio čellam un klavierēm no baleta «Gaišais strauts»», Šarla Ogista de Berio «Baleta ainas vijolei un klavierēm».

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītājus priecēs itāļu un čehu opermūzikas meistaru Gaetāno Doniceti un Antonīna Dvoržāka slavenie «Klavieru trio».

Koncerts iekļauts LNOB programmā «Opera tuvplānā», un to vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerts sāksies plkst.15. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un LNOB kasēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu