«Vienotības» iekšējās sarakstes nopludināšana izmantota kā ierocis iekšējām cīņām (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Vienotība» iekšējās sarakstes nopludināšana izmantota kā ierocis iekšējām cīņām, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds.

Runājot par «Vienotības» Saeimas deputāta Alekseja Loskutova vēstījumu biedriem, politologs atzina, ka publiskotajā sarakstē nav iespējams saskatīt neko jaunu, jo lielu daļu no tur minētās informācijas varēja nojaust jau iepriekš. Kā piemēru viņš minēja partijas līderes Solvitas Āboltiņas personiskās ambīcijas, kas lielā mērā esot bijušas pamatotas.

Rozenvalda vērtējumā Āboltiņa būtu bijusi viena no labākajām premjerministra amata kandidātu vidū, taču esot jāatceras, ka liela loma šajā jautājumā ir tieši attiecībām ar koalīcijas partneriem, kā arī tēlam sabiedrībā un reitingiem. «Šajā ziņā pretenzijas bija pamatotas, bet bija jāstrādā partijas interesēs. Nevar uzvelt visu atbildību tikai Āboltiņai, bet lielu daļu gan,» viņš sprieda.

«Ar vienotību «Vienotībā» viss nav kārtībā,» uzskata Rozenvalds, spriežot, ka iekšējās sarakstes nopludināšanā vainojams kāds no pašas «Vienotības», kas to izmantojis par ieroci iekšējām cīņām. «Taču, godīgi sakot, tur [sarakstē] tiešām nekā jauna nebija,» viņš piebilda.

Tikmēr, taujāts, vai šādas sarakstes nopludināšana varētu saasināt partijā esošās cīņas un «Vienotība» to dēļ varētu arī izjukt, politologs sprieda, ka tā drīzāk nenotikšot. «Tomēr, ja partija tādā vai citā veidā atteiksies strādāt nākamajā valdībā, tas var novest pie partijas sašķelšanās,» viņš uzskata.

Rozenvalds arī norādīja, ka tā dēvētajam «Vienotības» «sešiniekam» būtu godīgāk noformēties kā atsevišķai grupai.

Kā ziņots, Loskutovs vēstulē partijas Rīgas nodaļas biedriem paudis partijas tā dēvētā «sešinieka» redzējumu par notikumiem, kas noveda pie tā, ka politiskā spēka kāds no iespējamajiem kandidātiem nav saņēmis nomināciju Ministru prezidenta amatam, liecina portālā «Pietiek.com» publicētā informācija.

No Loskutova paustā netieši izriet, ka partijas līdere Āboltiņa ir atbildīga par to, ka «Vienotības» pārstāvis nav saņēmis Valsts prezidenta nomināciju premjera amatam. Politiķis aģentūrai LETA apstiprināja vēstules autentiskumu un to, ka tā atspoguļo «sešinieka» pozīciju. Deputāts gan akcentēja, ka vēstule nebija paredzēta publiskošanai un bija domāta tikai iekšējai saziņai.

Loskutovs vēstulē sniedz īsu ieskatu norisēs, kuru dēļ «Vienotība» ir zaudējusi Ministra prezidenta amatu un tiesības vadīt valdību.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu