Politologs: Āboltiņa atkal ir sajutusies stipra (275)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» vadītāja Solvita Āboltiņa atkal ir sajutusies stipra, un tas sarežģī Māra Kučinska (ZZS) valdības veidošanas procesu, aģentūrai BNS sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka par to liecina Āboltiņas pirmdien izvirzītās prasības attiecībā uz jaunās valdības veidošanu, «Vienotībai» kopumā pieprasot sešus ministru posteņus, tostarp vēloties pārraudzīt Tieslietu ministriju, Satiksmes ministriju un Ekonomikas ministriju.

«Cik labi Kučinska valdības veidošanas process sākās, tik šobrīd tas ir nepārliecinošs. Vispirms abas mazās partijas - Latvijas Reģionu apvienība un «No sirds Latvijai» - paziņoja, ka neatbalstīs Kučinski. Pēc tam Āboltiņa arī saprata, ka, lai gan «Vienotība» vairs nav vienota, bez viņas valdību izveidot neizdosies, jo tāda koalīcija, kurā bez ZZS un Nacionālās apvienības ietilpst tā dēvētie reģionāļi un Viņķeles bloks no «Vienotības», būtu nenopietna,» sacīja politologs.

Rajevskis arī prognozēja, ka jaunās valdības veidošanas process būs ilgstošs.

Jau ziņots, ka pirmdien, lai runātu par turpmāko sadarbību valdības ietvaros, tikās Kučinskis un «Vienotības» līderi.

Valsts prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu sastādīt Ministru kabinetu izdeva trešdien, 13. janvārī. Pašreizējā premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Komentāri (275)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu