ZZS sarunas ar «Vienotību» cer sarīkot jau ceturtdien (11)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) sarunas ar partiju «Vienotība» par topošo valdību cer sarīkot jau ceturtdien, nevis nākamās nedēļas sākumā, kā tika plānots iepriekš, intervijā LTV raidījumam «Panorāma» sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš uzsvēra, ka ZZS vēlas izveidot ilgtspējīgu valdību un uzskata, ka sasteigti rīkoties nav nepieciešams. «Jāvirzās uz priekšu soli pa solim,» teica Krauze. ZZS valdes priekšsēdētājs atklāja, ka partija izanalizējusi šodien rīkotās sarunas ar «Vienotību» un uzklausījusi šī politiskā spēka prasības.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka partija «Vienotība» aicina Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. «Vienotība» šodien valdes sēdē arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Sarunās «Vienotību» pārstāvēs partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, finanšu ministrs Jānis Reirs, partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars, partijas valdes loceklis Arvils Ašeradens, kā arī «Vienotības» reģionālo sadarbības partiju pārstāvis, partijas «Valmierai un Vidzemei» priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Jau ziņots, ka «Vienotība» nākamajā valdībā vēlas pārraudzīt sešas ministrijas - Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Satiksmes, Tieslietu un Ekonomikas ministriju.

Partijas «Vienotība» valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pēc tikšanās ar Kučinski pauda, ka no viņa nav saklausījusi stingru vēlmi izveidot jaunu valdību. Partija vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, vai atbalstīs Kučinska kandidatūru premjera amatā, bet ir paziņojusi, ka vēlas strādāt valdībā esošās koalīcijas sastāvā.

Savukārt Kučinskis atzina, ka tikšanās laikā ar «Vienotību» ir guvis pārliecību par to, ka partija vēlas palikt esošajā koalīcijā un ir gatava strādāt valdībā.

Valsts prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu sastādīt Ministru kabinetu izdeva trešdien, 13. janvārī. Pašreizējā premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu