Straujuma atvainojas par Kalvīša piemērotu disciplinārsodu ierēdnim Knokam (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) oficiāli atvainojusies bijušajam Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) Civildienesta kontroles departamenta vadītājam Mārim Knokam par kādreizējā premjera Aigara Kalvīša rīkojumu, atlaižot viņu no amata.

Atvainošanās publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", atsaucoties uz 2014.gada 28.marta Administratīvās apgabaltiesas spriedumu. Paziņojumā Straujuma atvainojas par 2006.gada vasarā prettiesiski piemēroto disciplinārsodu.

Knoks jau 2010.gada vasarā vērsās pie toreizējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V), lūdzot, lai viņam atlīdzina zaudējumus par Kalvīša rīkojumu piemērot disciplinārsodu - atlaišanu no ieņemamā VCP Civildienesta kontroles departamenta vadītāja amata. Viņa lūgums tika daļēji apmierināts, atlīdzinot Knokam morālo un personisko kaitējumu 285 eiro apmērā, tomēr Knoks nebija apmierināts un vērsās tiesā. Knoks prasībā bija lūdzis atlīdzināt viņam mantiskos zaudējumus 81 125 eiro apmērā, personisko kaitējumu 9818 eiro apmērā un morālo kaitējumu 11 241 eiro apmērā.

Administratīvā rajona tiesa pirmajā instancē daļēji apmierināja Knoka pieteikumu, viņam par labu piedzenot 854 eiro par nodarīto morālo kaitējumu un 356 eiro par personisko kaitējumu, pārējā daļā pieteikumu noraidot. Tāpat tika uzdots pienākums publiski atvainoties pieteicējam. Tomēr arī ar to viņš nebija apmierināts un solīja spriedumu pārsūdzēt.

Aizsākums arī šim strīdam meklējams 2006.gadā, kad pēc toreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna sūdzības tika ierosināta disciplinārlieta pret Knoku un toreizējo VCP priekšnieku Māri Jaunozolu, kuriem Jakāns pārmeta prettiesisku uzdevumu došanu izvērtēt procesuālās darbības kriminālprocesā, kuras saistītas ar drošības līdzekļa noteikšanu toreizējai VID amatpersonai Edgaram Ceram.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija lietas izmeklēšanas gaitā secināja, ka Jaunozols un Knoks prettiesīgi iejaukušies kriminālprocesā, un Kalvītis Jaunozolam piemēroja sodu - pazemināšana amatā uz trim gadiem -, bet Knokam tika piemērots disciplinārsods - atlaišana no amata.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu