Kučinskis līdz ceturtdienai sola progresu valdības amatu sadalījuma piedāvājumā (18)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdienas vakarā vai ceturtdien varētu būt sagaidāms progress Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) piedāvājumā par topošās valdības amatu sadalījumu starp koalīcijas partneriem.

Tas izriet no politiķa šodien teiktā aģentūrai LETA.

Taujāts par to, kāds ir viņa piedāvājums ministru amatu sadalījumam, Kučinskis norādīja, ka šodien pie tā tiek strādāts kopā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem.

Lēmums saistībā ministru sadalījuma piedāvājumu varētu tikt pieņemts līdz trešdienas, 20.janvāra, vakaram vai ceturtdien, 21.janvārī, taču, cik tālejošs būs lēmuma saturs, atkarīgs no iekšējo diskusiju gaitas.

Ceturtdien, 21.janvārī, plkst.13 ZZS Saeimas frakcijas telpās plānotas Kučinska un ZZS pārstāvju sarunas ar partijas «Vienotība» deleģētajiem pārstāvjiem, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Kā ziņots, pašlaik koalīcijas partneriem vēl nav vienošanās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā. Partija «Vienotība» vakar sarunā ar Kučinski paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. «Vienotība» Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju (TM) un Ekonomikas ministriju.

Savukārt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai» (VL-TB/LNNK) valde lēmusi, ka VL-TB/LNNK ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā. VL-TB/LNNK pārraudzībā pašlaik ir arī «Vienotības» minētā TM, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Kultūras ministrija.

Tikmēr ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu