Straujuma prognozē, kad varētu tikt apstiprināta jaunā valdība (72)

BNS
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») prognozē, ka jaunā valdība varētu tikt apstiprināta februāra sākumā.

Iepriekš vairāki politiķi izteicās, ka jaunais Ministru kabinets Māra Kučinska vadībā (ZZS) varētu tikt apstiprināts jau 28.janvārī.

«Es neredzu, kā var izveidot valdību līdz 28.janvārim. Droši vien tas būs 4.februārī vai varbūt vēl nedēļu vēlāk,» otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Straujuma.

Valdības vadītāja informēja, ka līdz šim diskusijas partiju starpā ir bijušas par darāmajiem darbiem, savukārt nākamās sarunas būs par konkrētu ministriju sadalījumu. «Katrai partijai ir savas intereses. Redzēs, kā mums veiksies,» teica politiķe.

Jau vēstīts, ka Kučinskis ceturtdien tiksies ar partijas «Vienotība» pārstāvjiem, lai turpinātu nedēļas sākumā uzsāktās sarunas par jaunās valdības veidošanu, aģentūru BNS informēja Zaļo un zemnieku savienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

«Vienotība» aicinājusi Kučinski uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. Partija arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu sastādīt Ministru kabinetu izdeva 13. janvārī. Straujuma par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu