Straujuma: Runāt par Saeimas atlaišanu ir pārsteidzīgi (78)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī ik pa laikam uzvirmo domas par to, ka valdības veidošana ir nonākusi strupceļā, tomēr runāt par Saeimas atlaišanu ir pārsteidzīgi, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja demisionējošās valdības vadītāja Laimdota Straujuma.

Premjere uzsvēra, ka partijas «Vienotības» valde uzskata, ka šim politiskajam spēkam ir jābūt koalīcijā. «Mums bija tikšanās ar [premjera amata kandidātu Māri] Kučinska kungu un ceturtdien tiekas [ar ZZS «Vienotības«] sarunu grupa. Nākošajā pirmdienā tiekas frakcija un valde. Mēs vēlamies, lai valdība būtu pēc iespējas ātrāk,» teica Straujuma.

Demisionējošā Ministru prezidente, komentējot Nacionālās apvienības līdera Raivja Dzintara pausto par iespēju, ka radikālā variantā vajadzētu domāt par ārkārtas vēlēšanām, uzsvēra - ir pārsteidzīgi runāt par Saeimas atlaišanu. «Tā mēs varam ik pēc gada, diviem - atlaižam Saeimu un rīkojam [ārkārtas] vēlēšanas. Tas nozīmē divi trīs mēneši, varbūt par četri mēneši, politiķi strādā uz vēlēšanām,» teica Straujuma. Viņa gan atzina, ka sarunas par esošu strupceļu gan ik pa laikam uzvirmojot.

Jau vēstīts, ka Kučinskis ceturtdien tiksies ar partijas «Vienotība» pārstāvjiem, lai turpinātu nedēļas sākumā uzsāktās sarunas par jaunās valdības veidošanu, aģentūru BNS informēja Zaļo un zemnieku savienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

«Vienotība» aicinājusi Kučinski uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. Partija arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu sastādīt Ministru kabinetu izdeva 13. janvārī. Straujuma par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu