Baltijas baleta festivāla Galā koncerts: Spoži kontrasti, daudzveidīgs sniegums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kryziz Bonny, CC BY-SA 2.0

21. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncerts piedāvās izcilu un daudzveidīgu baleta mākslinieku sniegumu. Dejas cienītājus priecēs mākslinieki no Spānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ķīnas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla direktore Lita Beiris: «Baltijas baleta festivāla Galā koncertu katru gadu gaidu ar pozitīvu satraukumu, jo šis koncerts vienmēr mani iedvesmo un atklāj kādu jaunu baleta noslēpumu. Pārsteigums skatītājiem šogad noteikti būs laikmetīgās dejas sniegums no Ķīnas, to Latvijā redzēsim pirmo reizi.»

Galā koncerts atspoguļo novitātes un talantus klasiskajā un laikmetīgajā dejā. Aicinātie mākslinieki ir vadošie solisti nacionālajos baleta teātros un dejas kompānijās, kā arī starptautisku un nozīmīgu konkursu laureāti gan no Eiropas, gan citiem pasaules reģioniem.

Skatītāji noteikti novērtēs Spānijas dejotāju sniegumu, kuri pēc Eiropas turnejas saņēmuši balvu par visinovatīvāko šovu. Pārliecinoši sevi pieteic vairāki Eiropas mākslinieki, kuri nāk no slavenām dejotāju dzimtām.

«Baltijas baleta festivāla Galā koncerts ļauj uzplaukt ikvienam tā apmeklētājam, jo kur gan citur Latvijā vienuviet iespējams skatīt tik krāšņus un daudzveidīgus dejas priekšnesumus,» atzīst Lita Beiris.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncerts notiks 25. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā.

Turpinot festivāla tradīcijas, arī 21. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma ietvers dažādas mākslas formas un izpildījumus - skatītājiem visā Latvijā tiks piedāvātas dejas izrādes, koncerti, vizuālās mākslas izstādes, kino seansi un meistarklases.

21. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls No klasiskas līdz avangardam norisināsies no 7. aprīļa līdz 7. maijam. Festivāla norises vietas: Rīga – Latvijas Nacionālā opera, Kongresu nams; Preiļi – Preiļu novada Kultūras centrs; Rēzekne - Latgales vēstniecība GORS; Ventspils - Ventspils teātra nams Jūras vārti; Cēsis – Vidzemes koncertzāle Cēsis; Valmiera – Valmieras kultūras centrs, Liepāja -koncertzāle Lielais dzintars.

Biļetes uz festivāla izrādēm jau pavisam drīz varēs iegādāties Biļešu paradīzes un Biļešu serviss tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā, kā arī Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās. Sīkāka informāciju un detalizētu festivāla programma festivāla mājas lapā www.ballet-festival.lv

Par Starptautisko Baltijas baleta festivālu:

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls No klasikas līdz avangardam kopš 1995. gada mērķtiecīgi iepazīstina Latvijas sabiedrību ar aktualitātēm un novitātēm profesionālās klasiskās un laikmetīgās dejas dzīvē pasaules kontekstā. Festivāla pamatprincips – radīt pieejamību profesionālai pasaules mēroga klasiskās un laikmetīgās dejas mākslai dažādām Latvijas sabiedrības grupām Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Festivāls ir atpazīstams starptautiskajā dejas telpā, festivāla organizatoriem ir izveidojusies sadarbība ar pasaulē vadošām klasiskā un laikmetīgā baleta kompānijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu