Degvielas cenas pusgada laikā «Statoil» tīklā samazinājušās par piektdaļu (88)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Degvielas cenas kopš jūlija «Statoil» tīklā Latvijā samazinājušās gandrīz par piektdaļu, aģentūru LETA informēja «Statoil Fuel & Retail Latvia» degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvis, lai arī 2016.gada janvārī valstī ieviestās jaunās akcīzes nodokļa likmes degvielai sadārdzināja benzīna cenu par trīs centiem litrā, savukārt dīzeļdegvielas cenu par vienu centu litrā, degvielas cenas mazumtirdzniecībā turpina samazināties.

Salīdzinot ar 2015. gada jūliju, kad degvielas cenas mazumtirdzniecībā sasniedza augstāko punktu pēdējā gada laikā, degvielas cenas «Statoil» uzpildes stacijās kopumā ir samazinājušās jau par 17 centiem benzīnam un 22 centiem dīzeļdegvielai, sasniedzot attiecīgi 1,074 eiro litrā un 0,924 eiro litrā.

Tas ir viens no zemākajiem degvielas cenu līmeņiem kopš 2010.gada, secina Žubulis.

Kopumā cenu samazinājums esot saistīts ar degvielas produktu cenu samazinājumu pasaules biržās.

Zemākā pieejamā benzīna cena «Statoil» stacijās šobrīd ir 1,02 eiro litrā, savukārt zemākā dīzeļdegvielas cena 0,887 eiro litrā.

Kā ziņots, naftas cenas trešdien piedzīvojušas kritumu, ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cenai samazinoties līdz jaunam 12 gados zemākajam līmenim.

WTI cena trešdien rīta tirdzniecības sesijā samazinājās līdz 27,32 dolāriem (25,13 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2003.gada 24.septembra.

Tirdzniecības turpinājumā WTI cena pieauga līdz 27,8 dolāriem (25,57 eiro) par barelu, kas ir par 0,66 dolāriem mazāk salīdzinājumā ar biržas slēgšanas brīdi otrdien.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena dienas vidus tirdzniecības sesijā sarukusi par 0,67 dolāriem - līdz 28,09 dolāriem (25,84 eiro) par barelu.

Naftas cenu kritums tiek skaidrots ar vājām globālās ekonomikas prognozēm, Ķīnas ekonomikas izaugsmes palēnināšanos un pārmērīgajām enerģijas piegādēm pasaulē.

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) otrdien paziņoja, ka naftas cenas pasaules tirgū šogad varētu turpināt kritumu, jo piedāvājums krietni pārsniegs pieprasījumu, ņemot vērā Irānas naftas atgriešanos tirgū.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu