«Vienotība» un ZZS vēl nevienojas par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijai «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) arī šodienas oficiālās tikšanās laikā vēl nav vienojušās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā.

Sarunas plānots turpināt pirmdien, 25.janvārī.

Valsts prezidenta nominētajam premjera amata kandidātam Mārim Kučinskim (ZZS) un ZZS šodien notika otrās oficiālās sarunas ar «Vienotību» par valdības veidošanu.

Kučinskis jau iepriekš norādīja, ka no viņa un ZZS puses topošās valdības ministru sadalījuma piedāvājumā nekādi unikāli jaunumi vai pavērsieni nav gaidāmi.

ZZS savā politiskajā pārraudzībā vēlas Finanšu ministriju (FM), Zemkopības ministriju (ZM), Aizsardzības ministriju (AM), Satiksmes ministriju (SM) un Veselības ministriju (VM), «Vienotībai» atvēlot Ārlietu ministriju (ĀM), Iekšlietu ministriju (IeM), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Ekonomikas ministriju (EM) un Labklājības ministriju (LM), bet nacionālajai apvienībai - Tieslietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Kultūras ministriju (KM), kā arī Saeimas priekšsēdētāja amatu.

Šāda piedāvājuma akceptēšana izmainītu līdzšinējo spēku samēru valdībā. Pašlaik «Vienotībai» Ministru kabinetā ir seši pārstāvji un ZZS - pieci, savukārt ZZS vēlas šo proporciju apgriezt otrādi.

«Vienotība» jau pēc pirmajām sarunām pirmdien pauda vēlmi vadīt SM, kā arī ĀM, IeM, IZM, TM un EM. VL-TB/LNNK un ZZS iepriekš paustās vēlmes saskan ar iespējamo Kučinska amatu sadalījuma piedāvājumu.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu