Kučinskis «Vienotībai» nav piedāvājis kārotos amatus (68)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien piedāvājis «Vienotībai» piecu ministriju pārraudzību, bet ne prasītās Satiksmes ministriju (SM) un Tieslietu ministriju (TM).

Kučinskis ceturtdien pēc tikšanās ar «Vienotības» pārstāvjiem žurnālistiem sacīja, ka viņš piedāvājis partijai vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju (EM).

Tomēr «Vienotība» savā pārziņā EM vietā vēlējās SM un TM, ko nosaukusi par «sarkanajām līnijām». Tomēr SM vēlas ZZS, bet TM - Nacionālā apvienība.

«Pozitīvi, ka mēs uzsākām runāt par tikko izsūtīto deklarācijas projektu, kurā ir noteiktas prioritātes. Sākās sarunas, ka mērķis joprojām ir strādāt kopā Latvijas labā,» teica Kučinskis.

Viņš arī atklāja, ka ZZS uzklausīja «Vienotības» vēlmes, tomēr norādīja uz savu pozīciju, piedāvājot partijai piecas ministrijas bez SM un TM.

Premjera amata kandidāts vērtēja, ka «Vienotības» vadītā Ārlietu ministrija un Iekšlietu ministrija ir strādājušas labi, tādēļ tām būtu jāpaliek partijas pārziņā. Par Ekonomikas ministriju koalīcijas partneru starpā diskusijas neesot bijušas. Kučinskis norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrijai jāpaliek «Vienotības» pārziņā un solīja, ka izglītības ministram būs viņa atbalsts. Labklājības ministrija ZZS izpratnē esot ārkārtīgi svarīga.

Diskusijas par ministriju sadalījumu starp koalīcijas partneriem turpināsies pirmdien.

Jau vēstīts, ka pagaidām tikai Nacionālā apvienība ir pieņēmusi oficiālu lēmumu strādāt Kučinska valdībā. «Vienotība» ir paziņojusi, ka vēlas strādāt esošajā koalīcijā, tomēr uzstāj uz sarkanajām līnijām ministriju sadalē.

«Vienotība» aicinājusi Kučinski sākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. Partija arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu