Politologs: «Vienotība» un ZZS ir apmainījušies vietām (69)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Partija «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir apmainījušies vietām, un šobrīd ZZS nosaka, kā izskatīsies jaunā valdība, aģentūrai BNS sacīja politologs Jānis Ikstens, komentējot premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) «Vienotībai» piedāvāto atbildības sfēru sadalījumu.

Viņš pauda, ka esošā situācija ir «Vienotības» neizlēmības un iekšējo ķīviņu rezultāts.

«Šobrīd pat īsti nevar runāt par proporcionalitātes principu, jo «Vienotības» vietu skaits Saeimā ir diezgan nosacīts,» sacīja politologs.

Tāpat Ikstens norādīja, ka publiskotais atbildības sfēru sadalījums liecina par to, ka ZZS neatkāpjas no iepriekš paustā par pašu vēlmēm, kā arī Nacionālās apvienības vēlmēm, kas jaunās valdība sastāvā grib iespējami mazāk izmaiņu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Kučinskis ceturtdien piedāvājis «Vienotībai» piecu ministriju pārraudzību, bet ne prasītās Satiksmes ministriju (SM) un Tieslietu ministriju (TM).

Kučinskis ceturtdien pēc tikšanās ar «Vienotības» pārstāvjiem žurnālistiem sacīja, ka viņš piedāvājis partijai vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju (EM).

Tomēr «Vienotība» savā pārziņā EM vietā vēlējās SM un TM, ko nosaukusi par «sarkanajām līnijām». Tomēr SM vēlas ZZS, bet TM - Nacionālā apvienība.

Pagaidām tikai Nacionālā apvienība ir pieņēmusi oficiālu lēmumu strādāt Kučinska valdībā. «Vienotība» ir paziņojusi, ka vēlas strādāt esošajā koalīcijā, tomēr uzstāj uz sarkanajām līnijām ministriju sadalē.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu