/nginx/o/2018/07/28/11071481t1hf40c.jpg)
Mafini brokastīs patiks visai tavai ģimenei. Gatavo saldus vai sāļus, izmanto svaigus vai žāvētus augļus, riekstus, šokolādi, sierus un žāvējums. Neaizmirsti, ka ir tik daudz dažādu miltu šķirņu! Ļauj vaļu fantāzijai!
Mafini ar olīvām un žāvētu desu
Nepieciešams:
- 250 g miltu
- 2 olas
- 250 g skāba krējuma
- 100 g sviesta
- tējkarote cepampulvera
- 50 g olīvju bez kauliņiem
- 100 g žāvētas desas
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
Skābam krējumam pieliek cepampulveri, piejauc olas, gabaliņos sagrieztu desu un olīvas. Desu izvēlēties aromātisku, labi nožāvētu, jo desas garša noteiks mafinu garšu. Varat desas vietā likt šķiņķi, žāvētu, vārītu, ceptu gaļu.
Smalki sagrieztu sīpolu apcep sviesta pikucī, pieliek masai. Pārējo sviestu izkausē un pielej krējuma masai.Masā iejauc miltus un piparus. Ar sāli uzmanīgi, jo olīvas un desa ir sālīti.
Mīklu pilda ietaukotās mafinu formiņās līdz pusei. Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes.
Sāļie mafini ar tomātiem, sieru un baziliku
Nepieciešams:
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze paniņu
- 3 olas
- 2 tomāti
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 Mocarellas bumba
- 2 tējkarotes cepampulvera
- sāls
- pipari
- sauja melno olīvu
- baziliks
Pagatavošana:
Paniņas sajauc ar olām, pieliek smalki sagrieztas olīvas, caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu sieru, smalki sakapātu baziliku, sāli, piparus. Tomātus blanšē, novelk mizu, sagriež gabaliņos, pieliek paniņu masai.
Miltus sajauc ar cepampulveri, iemaisa sagatavotajā masā. Mīklai jābūt skābā krējuma biezumā, ja nepieciešams, pieliek vēl miltus. Ar mīklu pilda 3/4 no mafinu formiņas. Cep 200 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Ogu mafini
Nepieciešams:
- 3 olas
- 300 g miltu
- 200 g cukura
- 150 g sviesta
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 125 ml piena
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- ogas (svaigas vai saldētas)
Pagatavošana:
Mīsktu sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, olām un cepampulveri. Pakāpeniski pievieno miltus, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Ogas - mellenes, gabaliņos sagrieztas zemenes, dzērvenes pieliek mīklai beigās.
Keksa formiņās mīklu liek tā, lai aizpilda 3/4 no formas. Cep 220 grādos 25 - 20 minūtes.
Dzērveņu-kukurūzas mafini
Nepieciešams:
- 400g kukurūzas miltu
- 150g cukura
- 150g sviesta
- 3 olas
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 200 ml paniņu
- 1 ēdamkarote cepampulvera
- 1 ēdamkarote kakao
- sauja valriekstu
- 200g dzērveņu
Pagatavošana:
Paniņām pieliek cukuru, vaniļas cukuru, olas, kausētu sviestu, samaisa.
Cepampulveri un kakao sajauc ar kukurūzas miltiem, piejauc sagatavotai masai, pieliek dzērvenes.
Mīklu pilda mafinu formiņās tā, lai tā aizņemtu 2/3, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem. Cep 200 grādos apmēram 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.