Politologs: Beidzot ir sapratne, ka Āboltiņa vairs nevar apvienot «Vienotību» (270)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušā eirokomisāra Andra Piebalga paziņojums, ka viņš kandidēs uz partijas «Vienotība» priekšsēdētāja amatu, liecina, ka šajā organizācijā beidzot ir sapratne, ka pašreizējā vadītāja Solvita Āboltiņa partiju apvienot vairs nevar, aģentūrai BNS sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš pauda, ka, visticamāk, šādi centieni nomainīt partijas vadību notiek ne bez Āboltiņas ziņas.

«Jāņem vērā, ka iepriekš jau ir bijis mēģinājums nomainīt Āboltiņu partijas vadībā bez viņas pašas ziņas, bet no tā nekas neiznāca, jo viņas ietekme partijā ir ļoti liela. Tāpat jāņem vērā, ka Piebalgs aktīvajā Latvijas politikā nav bijis daudzus gadus, savukārt Āboltiņa nenoliedzami ir spēcīga politikas praktiķe,» sacīja politologs.

Rajevskis prognozēja, ka Piebalga kļūšana par «Vienotības» priekšsēdētāju varētu saliedēt šo organizāciju, ņemot vērā viņa diplomāta spējas. Vienlaikus viņš atturējās prognozēt, kā šāda līderu maiņa varētu ietekmēt partijas reitingus sabiedrībā, atgādinot par Piebalga vājo pieredzi iekšpolitikas procesos.

Jau ziņots, ka kādreizējais Eiropas Komisijas komisārs un «Vienotības» valdes loceklis Andris Piebalgs plāno kandidēt uz partijas priekšsēdētāja amatu.

Piebalgs sarunā ar «TV3» norādīja, ka ir gatavs kandidēt uz partijas vadītāja amatu. Viņš gan nepastāvot uz to, ka ir jāsasauc ārkārtas partijas kongress, taču ir gatavs kļūt par «Vienotība» priekšsēdētāju, ja tāds tiks sasaukts.

Piebalgs gatavs kandidēt uz partijas vadītāja amatu arī, ja to darīs šībrīža «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Komentāri (270)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu