LTV: Veselības ministram piedāvā Reiru (62)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotība» vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam piedāvā Salaspils mēra Raimonda Čudara kandidatūru, bet veselības ministra amatam esošo finanšu ministru Jāni Reiru, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas «Panorāma», atsaucoties uz tās rīcībā esošām ziņām.

Ja premjera amata kandidātam Mārim Kučinskim (ZZS) par ministru amatu sadali vienoties neizdosies, kompromisa variants būtu jauna Eiropas Savienības (ES) ministra amata veidošana, un šis krēsls varētu tikt Ojāram Ērikam Kalniņam, liecina «Panorāmas» rīcībā esošā informācija.

BNS jau ziņoja, ka «Vienotība» pirmdien tikšanās laikā ar Kučinski lūgusi tai uzticēt Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību. Šobrīd VM vada ZZS ministrs Guntis Belēvičs, savukārt VARAM - NA pārstāvis Kaspars Gerhards.

Bez VM un VARAM «Vienotība» savā pārraudzībā vēlas arī Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, kā arī Labklājības ministriju. Kopumā partija nākamajā valdībā vēlas sešas ministrijas.

Tomēr Kučinskis norādīja, ka nepiekrīt partijas ierosinājumam mainīt Belēviču pret kādu «Vienotības» kandidātu. Ar Belēviču viņš jau ir pārrunājis redzējumu un prioritātes veselības jomā, kas būtu jāīsteno nākamajā valdībā.

Ceturtdien notiks pirmās trīspusējās koalīcijas partneru sarunas.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu