Āboltiņa: Eiropai nav iespēju uzņemt visus patvēruma meklētājus (89)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropai nav iespēju uzņemt visus patvēruma meklētājus no visas pasaules, tomēr tiem, kuriem patiešām draud reālas briesmas, ir jāpalīdz, Saeimas ārpolitikas debatēs otrdien teica «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa norādīja, ka 2016.gads Eiropai būs izaicinājumiem bagāts gads - neraugoties uz pretterorisma pasākumiem islāmistu teroristu apdraudējuma līmenis nemazinās, gaidāms Lielbritānijas referendums, bet Latvijas pievārtē saglabājas Krievijas draudi.

Viņas skatījumā šādā izaicinājumu gaisotnē, Latvijai ir jāatbild uz jautājumu, vai tā ir gatava pagriezt muguru saviem Eiropas partneriem - piedaloties fondu naudas dalīšanā, bet atsakoties sniegt kaut vai simbolisku atbalstu. «Brīvība demokrātija, tiesiskums – nav tikai skaļas frāzes, bet gan ir arī vērtības. Eiropai nav iespēju uzņemt visis bēgļus no visas pasaules. Nevaram pieļaut, ka krīzes risinājumus risinām uz drošības rēķina. Taču nedrīkst pagriezt muguru - tiem patvēruma meklētājiem, kuriem draud reālas briesmas, Eiropai ir jāpalīdz,» sacīja Āboltiņa.

Politiķe arī acināja ikvienu izvairīties no vispārinājumiem un provokācijām. «Visi bēgļi nav teroristi un likumpārkāpēji. Teroristiem nav kopīgas tautības vai izcelsmes valsts,» teica Āboltiņa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ārlietu ministrs parlamentāriešus otrdien iepazīstina ar paveikto un iecerēto valsts ārpolitikā un ES jautājumos. Edgara Rinkēviča («Vienotība») ziņojumā teikts, ka Latvijas ārpolitikas 2016.gada galvenais mērķis būs gādāt par valsts drošību un ekonomiskajām interesēm.

Latvijas ārpolitika 2016.gadā koncentrēsies uz sekojošu uzdevumu īstenošanu - stiprināt ārējo drošību, panākot ilgtermiņa NATO klātbūtni mūsu reģionā, un veicināt ES un NATO efektīvu cīņu pret terorismu; stiprināt ES vienotību un efektivitāti; veicināt stabilitāti ES kaimiņu reģionā; sekmēt ārējās ekonomiskās attiecības un jaunu tirgu apgūšanu; pabeigt iestāšanās procesu OECD.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu