Čudars uzrunāts kā iespējamais VARAM vadītājs un būtu gatavs kandidēt (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Salaspils mērs Raimonds Čudars (V) ticis uzrunāts kā iespējamais kandidāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam un būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, aģentūrai LETA apliecināja pats Čudars.

Čudars sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka viņam ir pieredze ar reģionālo attīstību saistītā darbā un, ja būtu iespēja kandidēt uz minēto amatu, viņš neatteiktos.

Vaicāts par pirmajiem darāmajiem darbiem šajā amatā, Čudars norādīja, ka liela nozīme būtu tam, par ko koalīcijas partneri būtu spējīgi vienoties, taču viņa ieskatā būtiskākais jautājums būtu reģionālās reformas jautājums. «Pašreiz pozīcijas nav viennozīmīgas, būtu jāvienojas par konkrētiem plāniem, kas veicami, vai turpinām reģionālo reformu...» sacīja politiķis.

Viņa ieskatā tā noteikti ir jāturpina, taču pārdomāti.

Kā ziņots, «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa iepriekš norādījusi, ka partijai esot daudz kandidātu, kuri varētu uzņemties ministru pienākumus jaunajā valdībā.

Politiķe gan skaidroja, ka par konkrētām kandidatūrām ministru amatiem pagaidām nav lemts un tas tikšot darīts tad, kad būs zināms konkrēts atbildības jomu sadalījums jaunajā valdībā. Līdz ar to konkrētus kandidātus Āboltiņa pagaidām neminēja.

Vienlaikus viņa norādīja - par vairākiem cilvēkiem, kuri pašlaik nepilda ministru pienākumus, spriests, ka viņi varētu kandidēt uz ministru amatiem, piemēram, Arvils Ašeradens, Karina Korna, Edvards Smiltēns, Čudars un citi. Arī deputāte Ilze Viņķele esot apliecinājusi, ka gatava uzņemties kādas no ministrijām, kas būs «Vienotības» pārraudzībā, vadību, norādīja Āboltiņa.

Kā pirmdien vēstīja LTV, Salaspils mēra Čudara kandidatūra tiekot skatīta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kontekstā, savukārt līdzšinējais finanšu ministrs Jānis Reirs varētu ieņemt veselības ministra amatu.

Viņķeles un Ašeradena vārdi neoficiāli izskanējuši kontekstā ar izglītības un zinātnes ministra amatu

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu